Sv: Hvilken kake er den beste du noen gang har smakt?
Denne er en god nummer to (her kan man kutte ut melet, det har Polyanna prøvd og det gikk fint, eller man kan erstatte det glutenfritt finbakstmel uten at det gjør noe.)
Fransk sjokoladekake
250 g smør og
250 g sukker røres hvitt
250 g 70% sjokolade smeltes i vannbad og røres inn
rør inn 4 eggeplommer, en av gangen. Stivpisk hvitene, og vend dem inn.
100 g hvetemel siktes inn.
Kaken stekes på 175 C 30-40 min.
Når kaken har kjølnet lager du en enkel ganache med å varme opp 1 dl kremfløte og 100 g 70% sjokolade i vannbad, og smører det over kaken.
Oppå kan man pynte med kandiserte appelsinskall:
Jeg kokte sukkerlake av masse sukker og vann så det dekket sukkeret. Så kokte jeg inn til det ble ganske seigt og deilig. Jeg skrellet et par økoappelsiner med potetskreller og skar skallet i tynne strimler bruk evt sånn spesiell sitrusskreller. Skallet la jeg i kjelen og lot det trekke i 3 timer. det skal helst ikke koke. Så fisket jeg opp skallene og "danderte"/la i en haug oppå glasuren.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
|