|
Økologisk og diettmat Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 3.678
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Verdens beste glutenfrie boller!Her kommer en oppskrft på de best glutenfrie bollene jeg har smakt
__________________
x x x Sist redigert av Carpe Diem : 19-02-07 kl 22:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Superaktiv
Medlem siden: Feb 2007
Innlegg: 386
![]() ![]() |
![]() Sv: Verdens beste glutenfrie boller!Ang 2 pakker rød semper, er det disse du mener?
__________________
Mamma til fem+ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
ASD
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Verdens beste glutenfrie boller!
Jepp det er det. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Verdens beste glutenfrie boller!
Ikke i de oppskriftene jeg har.
__________________
Juni 2011 og januar 2013 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Verdens beste glutenfrie boller!
Skjønte det, jeg har bare ikke sett det før.
__________________
Juni 2011 og januar 2013 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Sviiisj!!
|
![]() Sv: Verdens beste glutenfrie boller!Jeg har heller ikke sett oppskrifter med så mye gjær før. Men så har jeg ingen imponerende bollebaker-karriere bak meg heller.
__________________
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ASD
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Verdens beste glutenfrie boller!Når jeg baker boller bruker jeg 1 kg mel og 1 pk fersk gjær. Tørrgjær har ikke samme effekt (er min mening) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
stille
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Tønsberg
Innlegg: 10.937
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Verdens beste glutenfrie boller!1 pk tørrgjær til 5 dl væske.
__________________
Gullet -63, M -87, W - 01. lille E -03 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Nybegynner
Medlem siden: Mar 2011
Innlegg: 1
![]() |
![]() Sv: Verdens beste glutenfrie boller!Det går bra med bare rismel også |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Kidding, right?
|
![]() Sv: Verdens beste glutenfrie boller!Jeg ville vel tro at man trenger mer gjær fordi at glutenet i hvetemelet (som lager finmasket nett som luftboblene gjæren utvikler, og ergo får deigen til å ekspandere) mangler. Glutenfritt mel har ikke fullgode egenskaper her, slik at man kompenserer med å bruke mer gjær -> raskere/større gassproduksjon?
__________________
I'm on a seafood diet. Everytime I see food, I eat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Verdens beste glutenfrie boller!Det er i hvert fall et velkjent "triks" hos bakere, at deigen blir luftigere og bedre med mer gjær i. 100 gram ble jeg anbefalt av en baker en gang vi diskuterte oppskrifter.
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Med tommestokk i veska
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Verdens beste glutenfrie boller!
Mulig, men eg meiner glutenfritt hever som heilt vanlig deig. Derimot er den mindre elastisk. Merker det når ein triller ut boller, eller kjevlar. Deigen er nesten som mørdeig - den kan dyttast i form, og blir der. Derfor får rå bolledeig mindre spenst på ein måte - overflaten blir mindre glatt. Og det som er fedig bakt har lett forå bli tørt og smuldrete. Gluten er det som gjer bakverk elastisk, men eg TRUR ikkje det påverker graden av heving.
__________________
Jente 2003 og gut 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|