Julebiscotti
Disse har jeg bakt i dag, og de er helt fantastiske!! Oppskrift fra Ole Martin Alfsen, oppskrift i familiekokeboka:
200 g kaldt smør
300 g sukker
500 g mel
1 vaniljestang (eller vaniljesukker)
2 ts bakepulver
skall av to sitroner
1 ts salt
200 g egg (ca 4 store) KALDE
100 g pistasj, ristet
200 g mandel, ristet
200 g tørket aprikos i terninger
100 g rosiner
2 eggehviter, til pensling
Pistasj og mandler ristes i ovnen, 150 grader-15 minutter. Kjøl ned.
Smør, sukker og vaniljestang blandes i kjøkkenmaskin, tilsett mel, bakepulver og sitron. Blandes godt før eggene haes i mens maskinen går. Dette bør gå raskt, maks 5-6 minutter så deigen ikke blir varm. Bland til sist inn nøtter og frukt.
Del deigen i 6 like store biter, som så trilles i pølser. Pensles med eggehvite og stek i ovn på 170 grader til de er gyldne, ca 25-35 minutter. Mens brødene er varme skjæres de i skiver på skrå, som så settes i ovnen for ettertørking på 150 grader i 5-15 minutter. Det er viktig at de blir helt tørre. Ta ut av ovnen, kjøl helt ned og oppbevares i lukket boks.
|