Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Kaker/muffins/boller og annet søtt

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 14-09-06, 22:40   #1
m^2
Bør lage seg en tittel selv
 
m^2 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.929
Blogginnlegg: 122
m^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Kaker/muffins/boller og annet søtt

Kristis Amerikanske Muffins (sakset fra Kristi på NM)
Fantastisk gode og enkle å lage.

Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene man vanligvis spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt). Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en stor ballongvisp eller sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har.
Det tørre:
4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt

Det våte:
1 egg
3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")
2,5 dl melk

Smakstilsetninger bestemmer du selv! Min favoritt er most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens. Man kan og bruke vaniljesmak (-dråper eller -sukker), og der bruker jeg kakesprøyte til å sette en god sprut vaniljekrem midt inne i muffinsen før steking. Andre alternativer er rosiner, hakket sjokolade, valnøtt, kanel, blåbær etc. Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.
Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-225 grader. Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen. Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.. Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør! Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen. Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter.
__________________

m^2 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-09-06, 22:42   #2
m^2
Bør lage seg en tittel selv
 
m^2 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.929
Blogginnlegg: 122
m^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Trøffelkake
Denne blir god og litt seig, faller spesielt godt i smak blant voksne.

250 g melis
250 g malte mandler
5 eggehviter
80g melis
1.25 dl vann
5 eggeplommer
200g mykt smør
1 dl nesquick/sjokolademelkpulver

Sjokoladepastalokk av 400 g mørk kokesjokolade og 250g lys sirup, og litt marsipan. NB! Bør lages dagen før kaken skal pyntes!

Pisk eggehviter stive, bland i melis litt etter litt og visp til stiv marengs. Rør forsiktig inn mandlene. Stek ved 160 grader i ca. 45 minutter i 25cm springform. Avkjøles.
Melis og ann kokes til det begynner å tykne, avkjøl endel. Pisk smør og eggeplommer - en av gangen. Ha i sjokolademelkpulver. Tilsett sukkerlaken sakte mens du pisker blandingen.
Kremen smøres på mandelbunnen. Sett til avkjøling.
Smelt 400g kokesjokolade (i vannbad hvis du ikke er optimist og bruker mikro - det skjærer seg ofte). Tilsett 250 g lys sirup når sjokoladen er smeltet. Sett i kjøleskap over natta. Når blandingen tas ut av kjøleskapet er den stein hard - dette er helt normalt! Putt gryten litt i varmt vann i vasken, så slipper klumpen gryta. Kna den endel, så blir den etterhvert ganske smidig men klissete. Sjokoladepastaen er enklere å håndtere og lage til et lokk hvis du tilsetter litt marsipan. Gjerne Pals overtrekksmarsipan (ref. min historie i en annen tråd om klinete marsipan og Rema1000-poser ). Ha i max 1/3 marsipan til 2/3 sjokoladepasta. Bland dette godt sammen. Kjevle til et lokk ca. 3-4 mm tykt. Det er viktig at underlaget er veldig glatt, og bruk gjerne plast eller bakepapir på sjokoladepastaen når den kjevles - den henger veldig lett fast. Ikke ta direkte på den om du kan unngå det - det blir fort stygge merker etter fingrene.
Lag lokk og ha på kaka. Er det sjokoladepasta til overs kan de brukes til å lage roser og annen pynt til kaka.
Resulatet er en knallgod sjokoladekake - beste jeg har smakt hvertfall. Jeg får alltid enormt mye skryt for denne kaka


Profiteroles/minivannbakkels
Jeg har en nydelig oppskrift på minivannbakkels fylt med vaniljekrem og pyntet med en dæsj smeltet sjokolade på toppen, de er utrolig gode og lekre. Jeg finner ikke oppskriften akkurat nå men ideen skal dere få! Bruk vanlig vannbakkelsdeig.
De er utrolig lekre hvis man lager pyramide-tårn av dem og heller over litt smeltet sjokolade eller pynter hver enkelt med en liten sjokoladedært som får tørke før vannbakkelsene stables. De er akkurat passelig store for en deilig munnfull.

m^2 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-09-06, 10:34   #3
Nenne
Introvert optimist
 
Nenne sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Telemark
Innlegg: 23.824
Blogginnlegg: 202
Nenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme omNenne har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Et lite marsipantips: Hvis man ikke får tak i Pals er billigmerket Landlord fra Rema1000 den marsipanen som er best å jobbe med.

__________________
Nenne

Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04)
Nenne er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-06, 18:14   #4
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Må dele denne deilige modne oppskriften som er blitt nøye utprøvd i helgen. Den er så god, at jeg måtte gi bort halvparten for å ikke spise meg fordervet.

Paideig:
150-200 g mel
100 g smør
litt sukker
1 egg
litt vann

Kjøres fra smuldrete til ganske fast deig. Trykk ut i paiformen og sett formen i frysen i 20 minutter. Sett ovnen på 180 C. Etter at formen er blitt skikkelig kald, prikker du den litt med gaffel og blindsteker i 20 minutter.

Jeg er temmelig sikker på at nesten hvilken som helst mørdeig eller tertedeig fungerer fint.

Fyll:

I en bolle rører du sammen:

3 egg
2/3 kopp sirup
1 kopp brunt sukker
2 ts smeltet smør
1/2 ts vaniljepulver fra Helios (se bilde)
3 ss brandy/konjakk
1-2 bokser pecannøtter

Hell oppi paiskallet og stek i 40 min på 180 C.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-09-06, 18:17   #5
Skilpadda
flisespikker
 
Skilpadda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 35.127
Blogginnlegg: 673
Skilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Rømme-/eplekake

Her er en litt annerledes eplekake, minner litt om ostekake, og med grovt mel i deigen, som gir en nøtteaktig smak:


100 g smør
150 g sukker
1 egg
75 g hvetemel
100 g sammalt hvete
1/2 ts bakepulver
3 syrlige epler

Fyll:
2 1/2 - 3 dl seterrømme
1 egg
50 g sukker

Rør smør og sukker hvitt og bland i egget. Bland sammen mel og bakepulver og rør alt forsiktig sammen. Dekk bunnen og sidene på en rund springform med deigen. Stikk ut kjernehusene på eplene og skjær dem i båter, fordel disse over deigen. Pisk rømmen stiv og pisk inn egg og sukker. Hell rømmeblandingen over eplene.

Stek på nederste rille ved 180 grader i omtrent 30 minutter.

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
Skilpadda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-03-09, 10:57   #6
lovinda76
Nybegynner
 
Medlem siden: Feb 2009
Innlegg: 2
lovinda76 har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Kaker/muffins/boller og annet søtt

Mye digg her da gitt!
Disse helt nydelige og morsomme minimarsipanlokkmuffinsene må bare prøves! Perfekt til barnebursdag!

lovinda76 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 08-05-09, 11:52   #7
m^2
Bør lage seg en tittel selv
 
m^2 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.929
Blogginnlegg: 122
m^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme omm^2 har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kaker/muffins/boller og annet søtt

dytter på denne jeg nå som 17. mai er rett rundt hjørnet

m^2 er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 10:54.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no