Verdens beste foccaccia

Ja, dette er den beste focacciaen jeg har smakt, og jeg har smakt MANGE, både her og i Italia. Det som gjorde susen her var nok all oljen, MENGDER av god olivenolje. 
14 dl hvetemel
Ca. 8-9 dl vann (37-40 grader)
50 gram tørrgjær (1 pose) eller samme mengde fersk
1 ss salt
Masse olivenolje av god kvalitet (jeg brukte en økologisk E.V-olje fra Ultra), rosmarin og flaksalt (Maldon)
Ha melet i en bolle. Tilsett tørrgjæren og rør den inn i melet. Ha i noen gode klunker olivenolje og elt deigen jevn. Den skal være ganske løs, skal ikke kunne eltes på et bord. Sånn som Ingers rugbrød, for de som har bakt det, bare litt fastere.
Dekk bollen med plast eller håndkle og sett den til heving i ca. 1-2 timer, gjerne lenger.
Hell ca. 1 dl olivenolje i bunnen av en stor langpanne (30 x 40, kan også bruke en størrelse mindre). Spa deigen oppi formen. Ha endel olivenolje på hendene og press deigen utover i formen. Deigen skal være helt glinsende av olje, jo mer jo bedre. Det ser litt ekstremt ut med all oljen, men brødet blir helt fantastisk. Sprøtt og saftig.
Lag noen groper med fingrene på toppen av brødet og strø over masse MASSE rosmarin og Maldonsalt. La brødet stå i formen i ca. 20 minutter før du steker det på 200 grader i en halvtimes tid.
Når brødet er litt avkjølt, ta det ut av formen og snu det. La det ligge opp-ned på kjøkkenbenken til det er helt tørt under.
Skjær brødet i firkanter.
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer.
Sist redigert av Dixie Diner : 07-08-08 kl 18:39.
|