Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Din beste kalkunoppskrift

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 20-11-08, 14:58   #1
Mamma@work
Fullverdig medlem
 
Medlem siden: Nov 2008
Innlegg: 56
Mamma@work har et hav av muligheter foran seg
Standard

Din beste kalkunoppskrift

Vi skal feire jul hjemme for første gang, og vi vil da prøve oss på kalkun. Hva er din beste kalkunoppskrift? og hvilket tilbehør bruker du?

Mamma@work er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 19:56   #2
Apple
Elsker gamlis- godis
 
Apple sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.692
Apple har mye å være stolt avApple har mye å være stolt avApple har mye å være stolt avApple har mye å være stolt avApple har mye å være stolt avApple har mye å være stolt avApple har mye å være stolt avApple har mye å være stolt avApple har mye å være stolt avApple har mye å være stolt avApple har mye å være stolt av
Standard

Sv: Din beste kalkunoppskrift

Oppskrift og oppskrift. Her tilberedes det ganske tradisjonelt. Tilbehør er poteter, fløtesaus, rosenkål, andre grønnsaker og ikke minst; waldorfsalat. Har tenkt å lage det til søndag, om vi får gjester.

Er ikke så glad i stuffing og denslags.

Apple er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 20:27   #3
Erica
Hekta
 
Erica sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.810
Erica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Din beste kalkunoppskrift

Jeg har god erfaring med å steke kalkunen på lav temperatur lenge. Steke på 90-100 grader og ca 1 time eller litt over per kg kalkun. Steke til tempen er litt over 70 grader. Bruk steketermometer. Kalkunen bør ikke stuffes når en steker på denne måten, evt. kun stuffe med frukt.

Ved å steke på denne måten blir kalkunen mye mer saftig enn når man steker med høyere temperatur. Anbefales virkelig!

__________________
95, 99, 04
Erica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 21:55   #4
Tertit
Stort sett blid
 
Tertit sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2008
Hvor: Nordmøre
Innlegg: 3.503
Tertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt liktTertit er virkelig godt likt
Standard

Sv: Din beste kalkunoppskrift

Fyll må det være! Det gjør kalkunen enda saftigere.

Vi bruker daggammel loff uten skorpe, kjøttdeig og innmaten fra kalkunen. Krydrer med knuste einebær, oregano, hvit pepper og så blander vi i litt buljong. Stuffingen fylles i kalkunen (husk å fjerne lykkebeinet først) og nest igjen noen sting med bomullstråd (husholdningstråd). Om vi får stuffing til overs, fyller vi den i brødformer og steker i ovnen etterpå.

__________________
Mamma til hifigutten 95 og hestejenta 97
Tertit er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 21:58   #5
Koma
Lysende norsk flaskekoker
 
Koma sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 3.623
Blogginnlegg: 66
Koma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelenKoma er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Din beste kalkunoppskrift

Jeg bruker ikke stuffing, bare fyller på med epler og svisker for saftens del. De serveres ikke. Saus skal man bruke hele dagen på å lage, koke inn og spe ut og koke inn og spe ut, mens man drikker avsindige mengder rødvin, slik at man slokner før rakettene. Åja, det var juleaften, jaja. Rdøvinstrikset funker uansett. Slokner før gavene ...

Koma er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-11-08, 22:15   #6
Krem
Bør lage seg en tittel selv
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 2.837
Krem er virkelig godt liktKrem er virkelig godt liktKrem er virkelig godt liktKrem er virkelig godt liktKrem er virkelig godt liktKrem er virkelig godt liktKrem er virkelig godt liktKrem er virkelig godt liktKrem er virkelig godt likt
Standard

Sv: Din beste kalkunoppskrift

Opprinnelig lagt inn av Koma, her.

Jeg bruker ikke stuffing, bare fyller på med epler og svisker for saftens del. De serveres ikke. Saus skal man bruke hele dagen på å lage, koke inn og spe ut og koke inn og spe ut, mens man drikker avsindige mengder rødvin, slik at man slokner før rakettene. Åja, det var juleaften, jaja. Rdøvinstrikset funker uansett. Slokner før gavene ...

Fantastisk!!! Den oppskriften skal jeg følge slavisk!!

Krem er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-11-08, 19:21   #7
Mamma@work
Fullverdig medlem
 
Medlem siden: Nov 2008
Innlegg: 56
Mamma@work har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Din beste kalkunoppskrift

Tusen takk for fine svar.

Opprinnelig lagt inn av 3barnsmor, her.

Jeg har god erfaring med å steke kalkunen på lav temperatur lenge. Steke på 90-100 grader og ca 1 time eller litt over per kg kalkun. Steke til tempen er litt over 70 grader. Bruk steketermometer. Kalkunen bør ikke stuffes når en steker på denne måten, evt. kun stuffe med frukt.

Ved å steke på denne måten blir kalkunen mye mer saftig enn når man steker med høyere temperatur. Anbefales virkelig!

Dette høres bra ut, må prøves.

Koma: , jeg kanskje øker på mengden og slokner før oppvasken

Mamma@work er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:02.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no