|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Textrovert
|
![]() Noen pavlovaspørsmålJeg har lagd min aller første pavlova i dag, så jeg har mye å lære.
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
kan tilsettes alkohol
|
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmålDen jeg bakte ble slik du beskriver. Den pleier å være litt fastere og mer seig. Jeg tror det er fordi den ble stekt litt lite.
__________________
Cappuccino (01), Cortado (04), Espresso (07) Vi vil ta vare på skjønnheten, varmen, som om vi bar et barn varsomt på armen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Tja...
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 16.022
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmålDet med å holde seg vet jeg egentlig ikke noe om for her har den type kake aldri overlevd mer enn en dag etter selskapet. Resten spiser jeg opp...
__________________
Gina og gutta, 2001 og 2005 Jeg eldes ikke - jeg mørner. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Be happy!
Medlem siden: Jan 2009
Innlegg: 10.076
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmålLot du bunnen stå i ovnen til den ble kaldt? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Textrovert
|
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmål
Nei, det sto det ingenting om i oppskriften.
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Be happy!
Medlem siden: Jan 2009
Innlegg: 10.076
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmålDu må steke den på ca 120 grader i 1,5 time og så la den stå i ovnen til ovnen/pavlovaen er kald. Da blir den bra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Textrovert
|
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmålDet sto at ovnen skulle stilles inn på 200 og så settes ned til 100 når bunnen ble satt inn. Skulle steke i 65 til 70 min og så tas ut og avkjøles på rist. Høres det HELT feil ut for pavlovakjennere?
__________________
En stor og en liten (94 og 02) Ikke la det aller beste bli det godes fiende |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Yes, we can!!
|
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmålJeg gjorde som Miley skriver og den ble akkurat som du sier, Divine, helt på en prikk.
__________________
Feilen med verden er at de dumme er så skråsikre på alt - og de kloke så fulle av tvil. Bertrand Russel |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Dig for victory!
|
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmål
Jeg er ingen kjenner, men jeg gjorde omtrent sånn, bare at jeg varma ovnen til 250-275 grader først. Lot min stå 90 minutter (jeg passa på de 20 siste og sjekka at den ikke fikk farge), tok den ut og avkjølte på brettet, og satte hele brettet til side, med et klede over. Min forrige blei litt lite stekt, derfor lot jeg denne stå lenger. Den var litt vanskelig å løsne fra papiret i dag, men jeg fikk den over på fat i ett stykke, og den var passe sprø og seig å spise.
__________________
"These books gave Matilda a hopeful and comforting message: You are not alone."
Roald Dahl, Matilda |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Har fått viljen sin
|
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmål
Jeg steker den to timer på 200 - ned til 100. Lar den atå i ovnen til den kjøles ned. Da blir den perfekt. Myk inni og skikkelig fast uttapå. Og sprø. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Tja...
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 16.022
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmålDet kan ikke være avgjørende å la den stå i ovnen til den er kald for det har jeg aldri gjort. Og jeg har brukt mange forskjellige oppskrifter. Finner en oppskrift med hvitvinseddik for det er det jeg har.
__________________
Gina og gutta, 2001 og 2005 Jeg eldes ikke - jeg mørner. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Har fått viljen sin
|
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmålHard utenpå er ingen garanti synes jeg. Blir ofte for myk inni om jeg steker så lite som oppskriften sier. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Be happy!
Medlem siden: Jan 2009
Innlegg: 10.076
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmålMin blir sprø utenpå og marsmellows inni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 4.972
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmålJeg stivpisker 7 eggehviter mens jeg tilsetter 250 gram sukker i 15 minutter. Vender forsiktig inn ei teskje eddik til slutt. Smører den forsiktig ut i kakefasong på bakepapirkledd plate, og steker den på varmluft 120 grader i 1 time og 50 minutter. Lar den stå i ovnen til den er avkjølt. Den kan gjerne stå i ovnen et døgn eller to mens den venter på å bli brukt. Den blir hard utenpå og myk/litt seig inni. Varmluft er supert, da slipper man å være redd for brent bunn |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ferdiglada
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.915
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmål
Ut i frå det du skriv her tippe eg vi brukte samme oppskrift
__________________
Gut 02 Jente 05
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Be happy!
Medlem siden: Jan 2009
Innlegg: 10.076
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmålJeg bruker denne: http://trinesmatblogg.no/2013/06/28/...g-friske-baer/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Tja...
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 16.022
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen pavlovaspørsmålVar den varianten god? Smash, karamellsaus og vaniljekrem?
__________________
Gina og gutta, 2001 og 2005 Jeg eldes ikke - jeg mørner. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|