|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Earthling
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Brødet har begynt å smuldre (oppskriftsendring)Jeg har hatt en grei oppskrift på brød (tilpasset fra div. oppskrifter rundtomkring), men jeg gikk litt lei at brødet var så lav, så jeg har begynt å ha i 2 pakker gjær i stedet for to, uten å endre noe annet. Dette har ført til at brødet nå smuldrer. Så hva bør jeg gjøre? Ha i mer fett, melk, annet? Brødet eltes 4-5 minutter i Kitchenaid. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Live and let live
|
![]() Sv: Brødet har begynt å smuldre (oppskriftsendring)5 ss olivenolje og 1 ss honning vil gjøre brødet mer smidig og mindre smulete og tørt. Prøv halvannen pakke gjær og se om det fungerer også.
__________________
Poden des. 01, Admini jan. 07 og Admikra feb.14. -Det du tror, avgjør hva du ser. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bare sær
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.234
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brødet har begynt å smuldre (oppskriftsendring)Mindre gjær, og heller lengre hevetid. Og elte i 15-20 minutter.
__________________
90 - 96 - 00 Forget your perfect offering, there is a crack in everything, that's how the light gets in. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Fullverdig medlem
Medlem siden: Apr 2009
Innlegg: 76
![]() |
![]() Sv: Brødet har begynt å smuldre (oppskriftsendring)Mindre gjær, lenger eltetid og lang hevetid. Kan god la deigen heve to ganger og elte mellom hevingene |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Earthling
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brødet har begynt å smuldre (oppskriftsendring)Takk for responsene så langt. Jeg synes ikke jeg kan elte noe særlig lengre, for etter 4-5 minutter (med 1 pk. gjær), så begynner deigen å klatre oppover eltekroken. Jeg hever allerede deigen to ganger. Ca. 45 minutters forheving (til den vokser ut av KA-skålen), og 45-60 minutter i brødformene. Hvis jeg hever brødet for lenge i formen, så faller deigen sammen, og "renner" ut av sidene (et par ganger når jeg har glemt brødet). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Live and let live
|
![]() Sv: Brødet har begynt å smuldre (oppskriftsendring)Honningen gir næring til gjæren slik at den hever seg mer, samt at den gjør at brødet holder seg saftigere lengre. Jeg ville absolutt prøvd det jeg skrev, og sammen med håndelting av deigen. Slå løs på den. Jo styggere du er med den, desto snillere er den med deg.
__________________
Poden des. 01, Admini jan. 07 og Admikra feb.14. -Det du tror, avgjør hva du ser. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Earthling
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brødet har begynt å smuldre (oppskriftsendring)
Takk. Jeg hadde ikke nok sammalt hvete som det jeg pleier å bruke, så jeg får nok en lettere deig enn jeg pleier uansett. Det jeg gjorde, som du foreslå, var å bruke 1,5 pakke gjær, økte fettmengden, og økte sirupsmengden. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Multividunder
Medlem siden: Dec 2007
Innlegg: 850
![]() ![]() |
![]() Sv: Brødet har begynt å smuldre (oppskriftsendring)
__________________
Ruskesara -05 ![]() " I don't need therapy. It's not my fault there's a disaster every time I blink. I want to f***ing move on and leave it behind me" |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Fullverdig medlem
Medlem siden: Apr 2009
Innlegg: 76
![]() |
![]() Sv: Brødet har begynt å smuldre (oppskriftsendring)Har liksom ikke noe problem hverken med at det ikke hever eller gjærdeig generelt, men vet ikke helt hvorfor det blir som det blir. Kanskje det er her agresjonen ta's ut i form av håndelting? |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Earthling
Medlem siden: Sep 2007
Hvor: Oslo
Innlegg: 5.107
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Brødet har begynt å smuldre (oppskriftsendring)Brødet virker forholdsvis grei, så det ser ut til at fettet/sirupen løste saken. Mulig jeg prøver med ytterligere 1 ss av hver neste gang for å se hva som skjer. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|