Opprinnelig lagt inn av annemede, her.
Ad lufting av vin.
Jeg var på et foredrag med en professor i teoretisk fysikk. Han påstod, og jeg tror han nok, at det er mye mer effektivt å lufte vinen i glasset enn i en flaske. Du får mye større kontaktflate mellom oksygen/vin i et glass enn i den lille åpningen i en flaske. Dessuten blir jo vinen luftet mens man drikker. Ergo bør man ha et størst mulig glass. (Altså videst mulig). (dette er forøvrig min konklusjon og ikke professorens ...)
Ikke så dum løsning detta 
Lufting av vinen er uansett en mye missforstått greie. For det er som du nevner ingen overflate å snakke om i en flaske eller smalt glass. Men Rosenthal karaffelen er uansett ypperlig til det! Fordi du da fysisk heller vinen sakte over i karaffelen, noe som gjør at den luftes bedre slik - enn i et glass eller flaske. Så kjennere som lufter vinen, heller den over i en karaffel - uten å tilføre bunnslam om det finnes slikt.
|