Sv: Eplekake?
Dette er min soleklare favoritt på eplekake-fronten. Fant den i bladet Spis Bedre for ett års tid siden, og den har vært en suksess hver gang jeg har bakt den siden
LUKSURIØS EPLEKAKE
- 3-4 store gravensteinepler
Marinade:
- 3 ss lys rom
- 1 dl rosiner
- 1 ss kanel
Deig:
- 200 r romtemperert smør
- 2 dl sukker
- 3 egg
- 3 ½ dl hvetemel
- 1 ½ ts bakefulver
- Brødsmuler eller lignende
Pynt:
- Sett ovnen på 175 grader. Smør en springform på 26 cm i diameter, og dryss med brødsmuler. Bland sammen rom, rosiner og kanel til marinaden i en skål. Skrell, kjern ut og del deretter hvert eple i ca 10 båter
- Vend eplebåtene forsiktig i marinaden, og la dem trekke i den mens du lager kakedeigen
- Rør sammen sukker og smør til en kornete masse. Tilsett eggene, ett om gangen. Bland mel og bakepulver, og vend det i eggeblandingen. Rør godt
- Fordel halvparten av deigen i bunnen av formen. Legg deretter marinade og eplebåter i et vakkert mønster oppå deigen. Fordel resten av deigen over. Dryss mandelflak over.
stek kaken i nedre del av ovnen i ca 1 time eller til den er gjennom stekt. Server eplekaken lunken med vispet krem, kald vaniljesaus eller vaniljeis
__________________
En lykkelig hedonist og mamman til verdens beste gutt 
|