Sv: fisk til frokost, fisk til frokost
Opprinnelig lagt inn av Veronal, her.
Spiser man to fiskemåltider i uken så har man dekket det ernæringsmessige behovet for omega-3-fettsyrer. Spiser man mer enn to måltider i uken med fet fisk så kan det medføre en moderat overskridelse av tolerabelt inntak av dioksiner og PCB.
http://matportalen.no/Emner/fisk
http://www.shdir.no/vp/multimedia/ar...hels_8654a.pdf
Spiser man 1 skive med fiskepålegg daglig så tilsvarer det 1 fiskemåltid i uken.
Vi spiser som regel 1 fiskemåltid i uken i tillegg til at vi spiser flere skiver daglig med fiskepålegg.
Fisk har langt flere helsemessige fordeler enn omega 3 fettsyrene.
http://www.tidsskriftet.no/pls/lts/p...EKS_ID=1330931
Og torsk, sei og hyse er mager fisk, ergo spis i vei uten redsel for toksiner og PCB. 
|