Vis enkelt innlegg
Gammel 17-01-10, 10:59   #8
Angelique
ღ EaRtH ღ AnGeL ღ
 
Angelique sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 7.805
Blogginnlegg: 297
Angelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt avAngelique har mye å være stolt av
Standard

Sv: Lapskaus - koke eller trekke kjøttet?

Når jeg lager lapskaus, koker jeg først kjøttet for seg selv i store stykker.
Lar det trekke, altså først kokes vannet opp, så legger jeg i kjøttet og har dette på nesten kokepunktet et par timer.
Da får jeg fin kraft, og kjøttet blir mørt.
Så skjæres kjøttet i små biter, og alt det andre kuttes også.
Dette legger jeg lagvis i stor kjele,og så heller jeg på kraften fra kokingen av kjøttet til slutt.
Jeg bruker ikke så mye kraft at jeg ser kraften når det er hellt over den ukokte blandingen. Det er væske i ukokte grønnsaker også, så da blir det litt mye væske til slutt.
Dette lar jeg koke opp, så trekke til alt er ferdig.
Om jeg trenger å jevne, har jeg i potetmos.
Men, jeg passer på å bruke både melne og faste poteter.

Lært av bestemor og mormor.

__________________
Angelique
Angelique er ikke aktiv   Svar med sitat