Sv: Spinat
En av mine favoritt-hverdagsretter er en pastasaus med spinat:
- 4 fedd hvitløk
- litt olje
- matfløte
- spinat og/eller ruccola (bruk gjerne frossen spinat, men husk å kryste vannet ut av den)
- Blå Castello
(- skåldede, hakkede og ristede mandler)
- revet parmesan over
Fres hvitløken i olje, ha i fløten og castelloen, deretter spinat og/eller ruccola. Rist mandlene i en tørr panne, ha dem i sausen, salt og pepre etter behov.
Mandlene er noe jeg har funnet på nylig, og de kan gjerne droppes, men det kan være godt med litt tyggemotstand. Pinjekjerner er sikkert også godt! Når jeg bruker fersk spinat pleier jeg å hakke den litt før jeg lar den falle sammen i kjelen. Lettvint og ny-y-ydelig!
__________________
Ullungen 2006 og Lillebror 2015
Vegen er lystig, og vegen er vrang.
|