Sv: Fiskegrateng
Jeg har laget denne et par ganger, men jeg vet ikke om den kan fryses.
Fiskegrateng
3 ss hvetemel
4 dl melk
75 g makaroni
1/2 purre
1 ts salt
1/2 ts hvit pepper
litt revet muskat
ca. 400 g kokt fisk
4 eggeplommer
4 eggehviter
1 dl revet ost
1/2 dl strøkavring.
I stekeovn ved 200-225 °C
Rør ut mel i kald melk og kok opp under omrøring til tykk, hvit saus. Avkjøl den noe. Tilsett kokt makaroni og tynne purreringer. Smak til med salt, pepper og revet muskat. Ha i fisken. Både fersk, salt og røkt fisk kan brukes. Skill eggene og bland én og én plomme inn i sausen. Stivpisk hvitene og bland dem forsiktig inn. Hell blandingen over i en smurt ildfast form og strø revet ost og strøkavring på toppen. Stek i ovnen ca. 40 minutter til gratengen har hevet seg godt og blitt gyllen.
__________________
Jente -02, gutt -06, gutt -13.
|