Grove vafler med kesam
Etter at jeg fant disse vaflene, lager jeg aldri noen andre. De er gode selv om de er grove (synes jeg. Og ungene. Og alle som har vært på besøk), og de holder seg mye bedre enn fine. Derfor er de ok også dagen etter at de er blitt stekt, og jeg sender med i matpakka av og til. Det er også kjekt at de er såpass at det går an å regne det som "lunsj" i helgene av og til, for det er ikke lett å få ungene til å ta en brødskive før vaflene når det lukter vafler.
Det er litt sukker i dem, men det går vel innenfor det akseptable. Evt kan det sikkert droppes.
Oppskriften er fra boka Matpakka av Marit R. Westlie og Øyvind Westlie.
(ca 20 plater)
3 dl havregryn, lettkokte eller store
7,5 dl melk, skummet eller lett
3 dl kesam, 1% eller 8%
3 store egg
2 ss olivenolje
3 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1,5 ts bakepulver
0,5 ts salt (jeg dropper ofte denne, eller tar bare bittelitt)
4,5 dl speltmel eller hvetemel
2,5 dl sammalt hvete, grov
Rør alt sammen, fra toppen av oppskriften og ned. La røren svelle i 30-40 minutter (ikke alltid jeg gjør dette, men da bør man kanskje ha litt mer mel. Havregrynene suger en del væske under svelling).
Jeg pensler med litt soyaolje i jernet når jeg steker fordi det ikke er så mye fett i røra.
Sist redigert av apan : 16-11-11 kl 19:45.
|