Sv: Kaldheving av deig til grovbrød
Brødene ble fantastisk gode! Rundere og kraftigere smak, rett og slett, sel vom jeg var gnien med saltet.
De ble imidlertid litt vel kompakte. Deigen hevet litt for dårlig i kjøleskapet, muligens pga. for lite gjær og/eller for stor andel grovmel, så jeg måtte la den stå på kjøkkenbenken noen timer i går formiddag for å få litt fart på hevingen. Jeg knep nemlig litt inn på finmelmengden for å få en litt løsere deig, og dermed gikk også etterhervingen veldig tregt. Men jeg ble absolutt fristet til å gjenta dette, spesielt pga. fordelene langtidsheving har for å bedre opptak av enkelte mineraler i tarmen. 
Etter et tips fra en kollega byttet jeg forøvrig ut ca 3 dl væske med appelsinjuice denne gangen, og det bidro nok også til saftigere brød. Normalt sett bruker jeg en annen form for syre (yoghurt, rømmerest etc.), men siden jeg ikke hadde det i skapet denne gangen, forsøkte jeg juice. Det skal jeg definitivt fortsette med!
__________________
2010 2012
|