Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Kaldheving av deig til grovbrød

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 10-08-12, 09:18   #5
Ruslebiffen
biffvase
 
Ruslebiffen sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 2.855
Ruslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt liktRuslebiffen er virkelig godt likt
Standard

Sv: Kaldheving av deig til grovbrød

Brødene ble fantastisk gode! Rundere og kraftigere smak, rett og slett, sel vom jeg var gnien med saltet.

De ble imidlertid litt vel kompakte. Deigen hevet litt for dårlig i kjøleskapet, muligens pga. for lite gjær og/eller for stor andel grovmel, så jeg måtte la den stå på kjøkkenbenken noen timer i går formiddag for å få litt fart på hevingen. Jeg knep nemlig litt inn på finmelmengden for å få en litt løsere deig, og dermed gikk også etterhervingen veldig tregt. Men jeg ble absolutt fristet til å gjenta dette, spesielt pga. fordelene langtidsheving har for å bedre opptak av enkelte mineraler i tarmen.

Etter et tips fra en kollega byttet jeg forøvrig ut ca 3 dl væske med appelsinjuice denne gangen, og det bidro nok også til saftigere brød. Normalt sett bruker jeg en annen form for syre (yoghurt, rømmerest etc.), men siden jeg ikke hadde det i skapet denne gangen, forsøkte jeg juice. Det skal jeg definitivt fortsette med!

__________________
2010 2012
Ruslebiffen er ikke aktiv   Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:10.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no