Vis enkelt innlegg
Gammel 23-12-12, 14:46   #2
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Oppskrift på en god riskrem?

Her er min variant, og den er supergod om jeg skal si det selv:

Jeg koker risengrynsgrøt med en vaniljestang i, skrap ut frøene. Jeg pleier alltid å koke grøt til 4 personer (i følge oppskriften på pakka), men så får ungene alltid litt av grøten så jeg antar mengden som går til riskrem er til ca 2-3 personer. Grøten må avkjøles (jeg lager den gjerne kvelden før og lar den stå i kjøleskapet over natten).

Riskrem:
3 dl fløte
2 ss sukker
kald risgrøt
1/2 boks creme fraiche

Pisk bløt krem av 3 dl fløte og sukker, sett til side. Den kalde grøten piskes opp med 1/2 boks creme fraiche. Vend inn kremen til slutt. Sett kaldt til den skal fortæres. Det gjør seg veldig med litt syrlig creme fraiche i, synes jeg.

Kirsebærsaus:
1 dl vann
150 g sukker
0,5 dl sherry (kan sløyfes)
400 g frosne kirsebær
1/2 sitron (kan sløyfes)

Kok opp vann, sukker og evt. sherry. La koke til sukkeret har løst seg. Ta kjelen av plata og la kirsebærene tine i sukkerlaken. Ha i saften av 1/2 sitron om du vil (jeg synes det blir friskt og godt, men det er godt uten også). Mos sausen med stavmikser eller i kjøkkenmaskin og sil den gjennom en melsikt. Tilsett evt. melis om den ikke er søt nok.

Server riskremen kald med lunken kirsebærsaus og et dryss mandelflak på toppen.

  Svar med sitat