Vis enkelt innlegg
Gammel 16-05-07, 13:31   #2
Erica
Hekta
 
Erica sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.880
Erica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Oppskrift på lett og luftig foccaccia?

Jeg husker ikke nøyaktig oppskrift, men sånn ca:

5-6 dl lunkent vann
1/2 pk gjær
7-800 g hvetemel

Eltes til en blør røre, og la heve en liten time.

Mens deigen hever har jeg maaaange fedd hvitløk i 2 dl olivenolje. Varmer det litt forsiktig på plate for å få ut mer smak av hvitløken.

Hell røra i langpanne, og dra den utover i alle kanter. Etterhev ca 30-40 minutt. Smør olivenoljen utover, trykk litt i deigen for å få noen søkk som oljen renner ned i. Salt med grovsalt - rikelig.

Stek på 200 grader i ca 20 minutt.

Tror cluet for å få det luftig er å ha våt deig, og heve nok. Lykke til!

Erica er ikke aktiv   Svar med sitat