Vis enkelt innlegg
Gammel 06-04-21, 11:29   #4
My
Semiaktiv
 
My sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Trondheim
Innlegg: 28.755
My har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme omMy har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Martha Louise og media

Opprinnelig lagt inn av Blå, her.

Sånn har jo hun fungert siden hun ble voksen. Glad i medieomtale når den er positiv og holder på sin rett til privatliv når hun gjør noe dumt.

Jeg forstår egentlig at hun gjør dette, for det gir henne muligheten til å skape en medievirkelighet. Hennes døtre får medieoppmerksomhet, og da kan det være bedre å være i forkant og komme med sin egen versjon. Jeg leser riktignok ikke Se og Hør og vet ikke helt hva de kan ha funnet på, men ellers synes jeg at media har vært hensynsfulle og latt hennes døtre ha sine privatliv i fred.

Jeg synes i grunnen ikke de får så mye medieoppmerksomhet jeg da. Det er ikke veldig mye jeg har sett til dem i media, men nå leser jeg ikke ukeblader og sånt, forholder meg mest til (nett-)aviser og TV. Det gjelder også barna til kronprinsen. Det er mest offisielle bilder frigitt av kongehuset og familien selv. Märtha selv får selvsagt medieoppmerksomhet, men det er jo på grunn av de litt utradisjonelle livsvalgene hennes. I den forbindelse har vel media vært ganske harde, både når det gjelder englekonseptet hennes og når det gjelder sjamanen. Men døtrene, de mener jeg har fått være ganske mye i fred. Må innrømme at med unntak av den eldste, som fikk oppmerksomhet rundt den nydelige talen hun holdt i begravelsen til faren, så hadde jeg ikke kjent dem igjen om jeg hadde snublet over dem på gata. Men skjønner jo om det ikke akkurat oppleves slik for dem, sett fra innsiden, barna vil jo også bli påvirket av alt som skrives om deres mor og hennes kjæreste, så jeg forstår behovet for å kontrollere hvilket inntrykk media skaper av dem.

Vi har nå engang gjort et valg om å ha et kongehus, og i 2021 synes visstnok flertallet i Norge fortsatt at prinser og prinsesser, konger og dronninger er passende roller i et moderne samfunn. De er født inn i dette systemet, enten de vil eller ikke, det nytter ikke å prøve å "melde seg ut", si fra seg titler, flytte til USA eller gjemme seg under en stein. En gang prinsesse, alltid prinsesse. Det er jo dette vi vil ha, og oppmerksomhet i media er mer eller mindre grunnlaget for kongehusets eksistens. Hvis vi ikke ser dem, ikke hører om dem, ikke ser glossete reportasjer eller pyntede dokumentarer om dem vil vi ikke føle den respekten som det er nødvendig å ha for en kongefamilie, for at de skal ha den samlende effekten på nasjonen, som er deres rolle. De må framstilles som hele landets foreldre, brødre og søstre, som vil ta vare på oss, motivere oss og holde moralen oppe i vanskelige tider. De må ha god moral og være forbilder, men samtidig ha litt menneskelige sider også, som gjør at vi kan kjenne oss igjen i dem. Märtha spiller da rollen som vår alles litt håpløse, vimsete søster, som vi er glad i likevel, til tross for alt det rare hun har for seg.

__________________
µ 05 07 07
My er ikke aktiv   Svar med sitat