Vis enkelt innlegg
Gammel 11-11-07, 19:05   #301
Irma
Ekvilist
 
Irma sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.117
Blogginnlegg: 25
Irma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Irmas kokebok (med bilder)

Det ble gourmetsøndag hos oss i dag. Har i det siste laget flere gode oppskrifter fra et gratisblad vi fant på Meny. Masse flotte grønnsaksoppskrifter, med høstens gode grønnsaker. I oppskriftsbladet serveres følgende grønnsaksretter sammen med kjøtt og bobolisaus (rettelse: barolosaus). Hvis noen har lyst til å google litt å finne/oversette oppskrift på barololisaus, så er det ikke meg i mot. Boboli er vel en vin? Oppskriftene som følger er veldig generelle, vi slumpet litt, alt ble veldig godt allikevel. Rødbetfondanten sto lenge i ovnen, og ble overraskende god. Fennikelkrem laget vi av to medium store fenikkeler, 2 dl matfløte og 0,5 dl matlagingshvitvin++. Det ble alt for mye til to voksne og et barn. Persillerøttene ble gode, men jeg tror jeg hadde syntes de ville bli mer delikate hvis de ble skrelt på forhånd. Honningglazeoppskriften halverte vi, det ble allikevel for mye for oss. Sukkerertene ble ikke helt slik som forventet, tror nok sånne tykke krispe tar seg bedre ut enn de mer flate daffe - vi fikk ikke tak i annet. Men gode ble de.

Rødbetfondant

Hele ferske rødbeter
Hønsebuljong
Hvitvin
Sjalottløk
Hvitløk
Timian

Skrell rødbetene. Skjær de i 4 cm kuber. Legg rødbetene i en ildfast form og dekk med en blanding av hvitvin og hønsebuljong (1:4). Tilsett finhakket hvitløk, sjalottløk og noen kvister timian. Sett formen i ovnen på 190 grader og kok til de er møre, det tar ca. 1 ½ time. Smaker godt til kjøtt, fisk og vilt.


Honningglaserte persillerøtter

Skrell persillerøttene, la litt av stilkfestet sitte igjen. Del dem på langs i fire. Blanchér persillerøttene, dvs gi grønnsakene et raskt oppkok. Stek dem forsiktig i smør til de er knapt møre. Vend inn glaze, ca 1 ss pr. hele rot, og la det surre videre til røttene er blanke og gylne.

Honningglaze:
300 g flytende honning
1 sitron, saften av den
1 appelsin, saften av den
1 dl hvitvin

Bland alle ingrediensene i en gryte og reduser (kok ned) til halvparten. Kan oppbevares i glass i kjøleskapet.




Fennikelkrem

Kutt fennikelen i smale båter. Kok den mør i en fløte og hvitvinsblanding, 2:1. Smak til med Pernod eller kok med stjerneanis. Fjern evt. stjerneanis før du kjører den til en glatt puré med stavmikser/foodprocessor.



Sukkererter Julienne

Snitt sukkererter på langs og stek/wok dem raskt i olje og litt smør. Krydre med salt, nykvernet pepper og eventuelt litt finhakket hvitløk, litt avhengig av hva du skal servere.



Grønnsakene ble servert med indrefilét av okse og hjemmelaget potetmos. Poden spiste kjøttboller ved siden av, og syntes rødbetfondant og fenikkelkrem var veldig godt.

__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008

Sist redigert av Irma : 11-11-07 kl 20:20. Årsak: barolo ja, barolo!
Irma er ikke aktiv   Svar med sitat