|
Økologisk og diettmat Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Hekta
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Holdbarhet på laktosefri melk og fløteJeg har observert at det er mye lengre holdbarhet på laktosefrie produkter enn det er på vanlige melkeprodukter. Er det noen som vet hvorfor det er slik?
__________________
95, 99, 04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nysgjerrig
Medlem siden: May 2010
Hvor: i Midnattsollandet
Innlegg: 3.449
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet på laktosefri melk og fløteJeg mener den er behandlet for å bli langtidsholdbar, sikkert fordi det selges såpass lite at det ville være problemer med for mye ødelagt melk ellers. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: I byen
Innlegg: 1.195
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet på laktosefri melk og fløteDen er vel ultrapasteurisert tipper jeg. Da varmes melken kraftig opp for en kort periode, for så å kjøles ned. Det dreper alle bakterier, og gir derfor lang holdbarhet. Vanlig melk er pasteurisert, altså varmet opp men ikke like mye som ved ultrapasteurisering. Da holdes bakterieveksten også under kontroll, men bare for en kortere periode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Passe aktiv
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 11.187
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet på laktosefri melk og fløte
Enig her, har forstått det likt. Men den er ikke helt UHT fordi det er krav om kjøling.
__________________
06 & 08 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Hekta
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet på laktosefri melk og fløteHva er grunnen til at de velger bare pasteurisert på vanlig melk da? Er det noen næringsstoffer som forsvinner eller andre ufordeler ved ultrapastuerisering?
__________________
95, 99, 04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Passe aktiv
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 11.187
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet på laktosefri melk og fløteDet jeg vet er at UHT melk smaker annerledes. Det er nok nye produksjonsteknikk som bevarer mer av næringsinnholdet. Men i Skandinavia ikke er vant med smaken. Og melk oppbevart i romtemeratur oppleves ikke som ferskt.
__________________
06 & 08 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|