|
Økologisk og diettmat Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
|
![]() |
#1 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: I byen
Innlegg: 1.195
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet på laktosefri melk og fløteDen er vel ultrapasteurisert tipper jeg. Da varmes melken kraftig opp for en kort periode, for så å kjøles ned. Det dreper alle bakterier, og gir derfor lang holdbarhet. Vanlig melk er pasteurisert, altså varmet opp men ikke like mye som ved ultrapasteurisering. Da holdes bakterieveksten også under kontroll, men bare for en kortere periode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Passe aktiv
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 11.213
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet på laktosefri melk og fløte
Enig her, har forstått det likt. Men den er ikke helt UHT fordi det er krav om kjøling.
__________________
06 & 08 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Hekta
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.894
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet på laktosefri melk og fløteHva er grunnen til at de velger bare pasteurisert på vanlig melk da? Er det noen næringsstoffer som forsvinner eller andre ufordeler ved ultrapastuerisering?
__________________
95, 99, 04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Passe aktiv
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 11.213
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Holdbarhet på laktosefri melk og fløteDet jeg vet er at UHT melk smaker annerledes. Det er nok nye produksjonsteknikk som bevarer mer av næringsinnholdet. Men i Skandinavia ikke er vant med smaken. Og melk oppbevart i romtemeratur oppleves ikke som ferskt.
__________________
06 & 08 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|