Smør eller margarin, and why?
Jeg kan huske noen tråder her på FP hvor man har diskutert dette. Jeg har lest om transfett og fler, og en-umettet fett og fettsyrer og vet ikke hva.
MEN hva er det usunne fettet i margarinen? Jeg sitter her i dette øyeblikk med en pakke Brelett, en pakke Vita hjertego' Lett og en pakke Meierismør foran meg. Alle 3 i kjøleskapet mitt. Jeg sverger til Meierismør, men enkelte morgener har jeg ikke tid til å vente på at det skal bli mykt nok til å smøres på brødskiven.
Brelett:
Mettede fettsyrer: 18 g
Enumettede " : 15 g
Flerumettede " : 5 g
Vita hjertego' Lett:
Mettede : 8 g
Enumettede: 15 g
Flerumettede: 14g
Meierismør:
Her nevnes ingenting av ovennevnte.
Hva er egentlig disse 3 forskjellige fettsyrene, og hvilken er den farlige typen? Hvorfor skal man holde seg unna margarin.
Hilsen "ønsker margarin-kurs for Dummies"
__________________
"Eleganse er ikke et privilegium for de som nettopp har trådt ut av ungdommen, men derimot for kvinner som allerede har tatt kontroll over fremtiden sin."
|