Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Hjemmelaget yoghurt

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 24-01-13, 14:07   #11
TwinFusion
Møllspist
 
TwinFusion sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2012
Hvor: På den andre siden av havet
Innlegg: 263
TwinFusion er litt kul
Standard

Sv: Hjemmelaget yoghurt

Opprinnelig lagt inn av Syrin, her.

Ok, men kor varmt? Å ha det i steikovnen verkar jo praktisk egentlig. Eg har steikomn med termometer i - mulig det kunne brukast

Ca 40 grader celcius.


Opprinnelig lagt inn av Tiwas, her.

Takk skal du ha! Jeg får se om den setter seg litt til. Jeg har ikke smakt på den selv, men satte igjen et glass hos moren min i morges - og hun sa den var nydelig (men litt klumpete). Å sile den er nok utelukket for min del siden jeg ikke vil kaste bort noe av det deilige melkeproteinet. Da har jeg heller i gelatin

Pleier dere å røre ut klumpene før den settes i kjøleskapet?

Varmer du opp melken først til 85 grader for ca 10 min først? Det pleide jeg å gjøre, og det skal være med på å gi tykkere yoghurt. Min yoghurt ble(når jeg gjorde alt rett) skikkelig tykk, nesten som rømme.
Hvis du siler yoghurten kan du bruke det du siler av(myse?) i matlaging. Gjærbakst for eksempel.

(Jeg lager hverken yoghurt eller kefir lengre da jeg får kviser og div. andre problemer av melk)

__________________
Lille Måne og Rora juni 2012.
TwinFusion er ikke aktiv   Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 13:19.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no