|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
|
![]() |
#1 |
Møllspist
Medlem siden: Oct 2012
Hvor: På den andre siden av havet
Innlegg: 263
![]() |
![]() Sv: Hjemmelaget yoghurt
Ca 40 grader celcius.
Varmer du opp melken først til 85 grader for ca 10 min først? Det pleide jeg å gjøre, og det skal være med på å gi tykkere yoghurt. Min yoghurt ble(når jeg gjorde alt rett) skikkelig tykk, nesten som rømme.
__________________
Lille Måne og Rora juni 2012. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Nybegynner
Medlem siden: Jan 2013
Innlegg: 8
![]() |
![]() Sv: Hjemmelaget yoghurt
Jeg har kjøpt meg et par mindre glass i dag og tenkte jeg skulle prøve å varme melken. Det er jo naturlig at man får tykkere yoghurt ved å redusere den litt. Selve tempereringen for å sterilisere tror jeg ikke noe på siden den alt er pasteurisert, men for å bli kvitt litt vann må det være maks. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Hjemmelaget yoghurtSyrin, du kan bruke dampovnen din. Bland melk med kultur osv, ha i glass med lokk (gjerne porsjonsglass). Sett de lukkede glassene i en panne (glassene må ikke berøre hverande), nederst i dampovnen. Dampkok på 47 grader i 6 timer. |
![]() |
![]() |
#4 |
Med tommestokk i veska
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hjemmelaget yoghurt
Aha! Veit du, dette skal eg prøve!
__________________
Jente 2003 og gut 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|