Gresk mat
Senest i går leste jeg at Hellas ikke er stedet man drar på grunn av maten. Og det har jeg hørt før. Nå er det mange andre gode grunner til å dra til greske øyer selvfølgelig, men jeg skjønner ikke at så mange ikke liker den greske maten. Den er jo så god! Selvfølgelig kan en få litt ymse når en er turist og spiser rundt omkring, men det gjelder i stor grad også i for eksempel Italia, et land med mye høyere matprofil. Jeg syns det var langt mellom de skikkelig gode måltidene på Sardinia for eksempel, selv om vi prøvde å finne gode restauranter. Vi fant et par av dem også, men ellers så var det en god del intetsigende pizza/pasta/kjøttstykker som ikke akkurat forandret livet mitt.
Den greske maten føles så frisk, grønnsakene og salatene er så gode, tomater og agurk med så utrolig mye smak, det er tsatsiki og deilige lammegryter og grillspyd og fisk og skalldyr, for ikke å snakke om alle de gode små meze-rettene med dolmades og kjøttboller og kikertboller og fetaost, og den tykke deilige yoghurten med honning til dessert. Jeg finner alltid god mat på greske øyer. Hva er det dere ikke liker, liksom? 
Sist redigert av Filifjonka : 05-06-13 kl 08:09.
|