Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Irmas kokebok (med bilder)

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 30-09-07, 17:57   #11
Irma
Ekvilist
 
Irma sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 13.117
Blogginnlegg: 25
Irma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme omIrma har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Irmas kokebok (med bilder)

Vi er litt lasagne- og pastafrelst for tiden. De siste ukene har det blitt en lasagneaktig rett bortimot en gang i uka tror jeg. I dag prøvde vi en ny lasagne. Den var mild og barnevennlig i smaken. Gikk ned på høykant hos poden iallefall. Han enset ikke at retten var full av sopp, noe han vanligvis ikke er så fan av.

Kylllinglasagne

4 personer

350g fersk lasagne (ca 9 plater) evt. 150 g tørket lasagne
1 ss olivenolje
rødløk
1 hvitløksfedd, presset
100 g sopp, tørket og skåret i skiver (vi stekte fersk sopp)
350 g kylling- eller kalkunbryst skåret i biter
1 ½ dl rødvin, fortynnet med 1 dl vann (ups, vi brukte visst ren rødvin)
250g passata, passerte tomater
1 ts sukker

Bechamelsuas
75 g smør
50 g hvetemel
6 dl melk
1 egg, pisket
75 g parmesan, revet
salt
pepper

  • Kok lasagnen i en kjele med vann i henhold til anvisningen på pakken. (Evt bruk lasagneplater som kun kokes i 20 min, de kan brukes direkte i retten.) Smør en dyp, ildfast form.
  • Varm oljen i en kjele. Tilsett løk og hvitløk, og stek i 3-4 min. Tilsett sopp og kylling, og stek under omrøring i 4 min, eller til kjøttet er brunt.
  • Tilsett vinen, kok den opp, og la alt småkoke i 5 min. Rør inn passata og sukker, og kok i 3-5 min til kjøttet er mørt og gjennomkokt. Sausen bør ha tyknet, men fremdeles være ganske rennende.
  • Bèchamelsaus lager du ved å smelte smøret i en kjele, røre inn melet og koke i 2. min. Ta kjelen av varmen, og tilsett melken litt etter litt mens du rører til en jevn saus. Sett kjelen over varmen igjen, og kok opp under omrøring til den tykner. Avkjøl den litt, og pisk inn egget og halvparten av osten. Krydre etter smak.
  • Legg tre lasagneplater i bunnen av formen, og smør over halvparten av kyllingblandingen. Gjenta lagene. Topp med de siste tre lasagneplatene, hell over bèchamelsausen, og dryss over parmesan. Stek i forvarmet ovn ved 190 grader i 30 min, til retten er gyllen og pastaen er ferdig.

__________________
Poden 2005 og Pjokken 2008
Irma er ikke aktiv   Svar med sitat
 

Trådverktøy
Visningsmåter

Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 22:01.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no