|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Tobarnsmor :)
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Bor på Østlandet
Innlegg: 806
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() HJELP! Pepperkakedeig!Jeg har aldri laget en pepperkakedeig før, og står midt i det nå. Jeg kommer fra kakemann land og bruker vanligvis bare å kjøpe ett pepperkakehus ferdig på butikken. Men siden min sønn har cøliaki lager jeg deigen selv i år, og oppskriften jeg har sier bare mel til passe deig.. Men hva er passe da? Litt løs eller fast og fin
__________________
Amic@, M('06) A('10) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Unik
|
![]() Sv: HJELP! Pepperkakedeig!Eg har brukt denne i år. Veit ikkje om det passer med resten av oppskrifta di ?
__________________
Nobody is perfect. My name is Nobody. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Tobarnsmor :)
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Bor på Østlandet
Innlegg: 806
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: HJELP! Pepperkakedeig!Har brukt denne, og har nå brukt to pakker fin mix semper...
__________________
Amic@, M('06) A('10) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
På vei
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 3.982
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: HJELP! Pepperkakedeig!Har du smeltet smør, sukker og sirup slik at deigen er litt varm? Pepperkakedeigen skal helst stå noen timer i kjøleskapet, og da blir den ganske hard. Men den må være temmelig fast før du setter den i kjøleskapet også, er min erfaring. Når jeg elter deigen og tilsetter mel til passe konsistens, holder jeg på til den er ørlitte klissete, men ikke veldig. Den slipper nesten bollen, men ikke hundre prosent. Vanskelig å forklare, jeg baserer meg jo på erfaring, og prøver å huske fra år til år hvordan det var. Hvis deigen blir for klissete, blir den ikke god å jobbe med. Temmelig fast og fin, men ikke hundre prosent klissefri, er min oppsummering. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Tobarnsmor :)
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Bor på Østlandet
Innlegg: 806
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: HJELP! Pepperkakedeig!Takk ElinM. Tror den er slik du beskriver nå. Har satt den i kjøleskapet så satser på at den ikke er for ille når vi skal bake i kveld!
__________________
Amic@, M('06) A('10) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Hekta
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.877
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: HJELP! Pepperkakedeig!
Er den klissete også da er det fortsatt mulig å elte inn litt mer mel, og bruke godt med mel på bakebordet, så går det så bra så.
__________________
95, 99, 04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
På vei
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 3.982
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: HJELP! Pepperkakedeig!
Et år glemte jeg hvordan deigen skulle være, og hadde i for lite mel. Det var bare å glemme å elte inn tilstrekkelig med mel når deigen var blitt kald, (deigen var svær) så jeg kastet hele greia og begynte på nytt. Og akkurat i det jeg skriver dette innser jeg jo hvor idiotisk det var å kaste alt, jeg kunne jo fint ha stekt det som noe annet enn pepperkaker ... Jaja, jeg var nok såpass frustrert at jeg ikke tenkte klart. Det er lenge siden. Sist redigert av ElinM : 07-12-10 kl 12:54. Årsak: skriveleif |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: HJELP! Pepperkakedeig!Men hvis det er glutenfritt mel du bruker oppfører det seg annerledes altså!! Om du hae i nok til at deigen får "riktig" konsistens ift til de du er vant il med vanlig mel risikerer du at du har brukt altfor mye mel!! Best å følge en god oppskrift som er glutenfri i utgangspunktet. Blir spennende å høre da |
![]() |
![]() |
![]() |
Trådverktøy | |
Visningsmåter | |
|
|