Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Jeg har 800 gram flatbiff av storfe...

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 29-08-08, 07:52   #1
lavendely
Singing in the rain
 
lavendely sin avatar
 
Medlem siden: May 2008
Innlegg: 395
lavendely er litt kullavendely er litt kul
Standard

Jeg har 800 gram flatbiff av storfe...

.....hva lager jeg?

Har kanskje lyst til å lage en god gryte, men mangler en god oppskrift.

__________________
3 små '07'09'11
lavendely er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-08-08, 07:59   #2
kiki
Bør lage seg en tittel selv
 
kiki sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 3.729
kiki er et navn som alle kjenner tilkiki er et navn som alle kjenner tilkiki er et navn som alle kjenner tilkiki er et navn som alle kjenner tilkiki er et navn som alle kjenner tilkiki er et navn som alle kjenner tilkiki er et navn som alle kjenner tilkiki er et navn som alle kjenner tilkiki er et navn som alle kjenner tilkiki er et navn som alle kjenner tilkiki er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: Jeg har 800 gram flatbiff av storfe...

Biff Stroganoff er enkelt og godt.

http://www.matprat.no/oppskrift.aspx...kos&artid=8280

__________________
~Gutt okt.06~
~Tvillingjentene juli -09~
kiki er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-08-08, 08:55   #3
Kneazle
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Jeg har 800 gram flatbiff av storfe...

Denne lagde mamma en gang, veldig god:

Kjøttgryte fra Burgund

Antall porsjoner:
4
Ingredienser:
ca 700 g flatbiff
smør/margarin til steking
1½ ts salt
½ ts pepper
ca. 4 dl rødvin
ca. 3 dl kraft
1 laurbærblad
1 stilk timian, evt.
1 ts tørket
2 gulrøtter
8-10 småløk
eventuelt 2 løk
150 g bacon
ca. 200 g sopp


Fremgangsmåte:
Skjær kjøttet i terninger. Brun det raskt i en varm panne i litt smør. Brun små porsjoner av gangen. Ha kjøttet i en gryte og dryss over salt og pepper. Hell over kraft, vin, laurbærblad og timian og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la gryta småputre. Brukes høyrygg eller bog bør kjøttet trekke i ca. 30 minutter før løk og gulrot tilsettes.
Rens løk og gulrøtter, småløk kan brukes hele, vanlig løk deles i båter. Gulrøttene skjæres i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ca. 30 minutter.
Del soppen i skiver eller båter og fres den lett i panna. Bacon skjæres i strimler og brunes raskt. Ha dette over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Server med kokte poteter, ris eller godt brød.

  Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 23:23.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no