Sv: Fettfattig middag - hva serverer jeg?
Hva med en indonesisk gryte?
Ingredienser
Ca. 500 g renskåret svinekjøtt
1/2 dl soyasaus
2 dl eplejuice
1 løk
1 1/2 ts karri
1/2 ts ingefær
2 hvitløksbåter
2 ss vineddik
1 ss hvetemel
Fremgangsmåte
Bland soyasaus, eplejuice, hakket gul løk, karri, ingefær, presset hvitløk og vineddik i en bolle. Skjær kjøttet i strimler og legg det i marinaden. La stå og trekke i kjøleskapet i ca. 6 timer. Legg så alt i en gryte. Strø over hvetemel og rør om. Småkokes under lokk på svak varme ca. 15 - 20 minutter. Smak til med krydder. (Det er mye smak på marinaden). Server gryten med ris og salat med f.eks. ananas, bananer, epler, sylteagurker.
Denne er utrolig god, og som du ser så er det knapt fett i gryta. Anbefales. 
|