|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Erfaren
Medlem siden: Oct 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 811
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Saus til ribba - trenger tips!Har dere noen tips til hvordan få en deilig, smakfull og fyldig brun saus til ribba? Jeg har litt prestasjonsangst, og tenker å jukse ved å bruke toro kjøttkakesaus (hvis ingen har en enkel og god oppskrift fra bunn å dele da |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!Jeg lager og bruner en helt vanlig jevning, har oppi vann, sukkerkulør for fargens del og en god del krydder. Worchestershiresaus er et must. Så legger jeg oppi en hel løk med kryss i og lar sausen putre i minst tre timer. Litt sennep og litt tyttebærgele/syltetøy gjør sausen enda bedre, og så topper jeg med ribbefett. Det blir bare sååå godt! |
![]() |
![]() |
#3 |
Nek er allrighte dyr
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: nær Oslo
Innlegg: 11.770
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!Du kan lage den kvelden før.
__________________
Det er bedre å vere lita og tøff, enn en stor bløff! (Jeg er begge deler!) Gutt 2002 og jente 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Erfaren
Medlem siden: Oct 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 811
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!Ok, takk! Jeg tror jeg går for å lage den fra bunn av kvelden før. Jeg skal lage til 8 personer. Bruker du en halv eller hel løk? Og ikke noe fløte? Hvor mange skjeer mel ca? Hehe, jeg må ha det inn med teskje |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nek er allrighte dyr
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: nær Oslo
Innlegg: 11.770
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!Her fant jeg en oppskrift fra matguru Madam Mim. Men husk masse krydder, tyttebærgele/syltetøy, litt dijonsennep og kanskje litt nellip (får i sånn krydderpose tror jeg). Denne oppskriften kan du ta dobbelt for å få nok.
__________________
Det er bedre å vere lita og tøff, enn en stor bløff! (Jeg er begge deler!) Gutt 2002 og jente 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Expired
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 5.455
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!Jeg pleier å sile av ribbefettet først. Da slipper du en del "grufs" i sausen.
__________________
Sitat vimjer: Line* er en tålmodig sjel. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nek er allrighte dyr
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: nær Oslo
Innlegg: 11.770
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!
Lurt.
__________________
Det er bedre å vere lita og tøff, enn en stor bløff! (Jeg er begge deler!) Gutt 2002 og jente 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Erfaren
Medlem siden: Oct 2008
Hvor: Oslo
Innlegg: 811
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!
Takk til dere alle for gode tips! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nek er allrighte dyr
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: nær Oslo
Innlegg: 11.770
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!
Tror du kan bare bruke vann, så tilsetter du ribbesjyen når ribba er ferdig dagen etter. Det er sånn mannen lagde i fjor, og den ble veldig god. Vi delte opp løken forresten, men sånn som Albertine gjør høres også bra ut, en hel løk med kryss i.
__________________
Det er bedre å vere lita og tøff, enn en stor bløff! (Jeg er begge deler!) Gutt 2002 og jente 2005 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!Jeg bruker en buljongterning i sausen, det glemte jeg å si, og tilsetter ribbekraften senere. Den må selvsagt siles først. |
![]() |
![]() |
#11 |
Expired
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 5.455
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!Jeg bruker alltid klar kjøttsuppekraft. Blir mer smak da.
__________________
Sitat vimjer: Line* er en tålmodig sjel. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Expired
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 5.455
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!Og da tilsetter du sjyen på julaften. Vær obs på at sausen blir en del tykkere når du lager den dagen før.
__________________
Sitat vimjer: Line* er en tålmodig sjel. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Personlig pessimist
|
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!Jeg liker sausen "lett", så jeg har ikke ribbefett i den.
__________________
«If you can’t be a good example, at least be a horrible warning.» - Aileen Wuornos, seriemorder
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Expired
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 5.455
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!Jeg pleier også å spare litt ribbefett. Min yngste datter er ikke så begeistret for saus til ribba, hun foretrekker fettet i stedet.
__________________
Sitat vimjer: Line* er en tålmodig sjel. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Introvert optimist
|
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!Et tips: Jeg jukser og kjøper ribbefett i butikken. Det blir så mye mindre gris enn å skulle helle av ribbefett når alt er varmt.
__________________
Nenne Storesøster (juli -99), Storebror (mars -02), Lillebror (oktober -04) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Expired
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 5.455
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Saus til ribba - trenger tips!Er jo en del av sjarmen det, da.
__________________
Sitat vimjer: Line* er en tålmodig sjel. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|