![]() |
#16 |
Har fått viljen sin
|
![]() Grove muffins 2 (ca 12 stk) 1 rød løk (finhakk) 1 rød paprika (finhakk) 100 gram fersk spinat 2 ss smør (smeltet) 3 dl hvetemel eller spelt 3 dl sammalt hvete eller rug 2 ts bakepulver 1 ts salt 4 egg 1 boks kesam 100 gram salami/kokt skinke (finhaket) Evt 100 gram revet ost eller fetaost. Fres grønsakene myke i en panne. Visp sammen egg og kesam. Bland det tørre og ha i resten. Fordel i muffinsformer (halvfulle, de heves). Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Skift gjerne ut grønnsaker og kjøtt ut fra hva du har i kjøleskapet og hva barna liker. Grove Pizzasnurrer Enkel måte: Bruk en oppskrift på grove rundstykker (evt grov rundstykkemix fra butikken). Kjevle deigen ut til en avlang leiv, smør på ferdig pizzafyll fra boks (eller lag selv), rull leiven sammen til en pølse, skjær den opp i passe tykke deler og legg de på en bakeplate. Hev i 40 minutter. Du kan evt legge ost på toppen. Stekes ved 225 grader midt i ovnen til de ser ferdige ut. Litt mer avansert måte: 50 g gjær ½ ts salt 3 dl lunkent vann 4 dl hvetemel 4 dl sammalt hvete grov Fyll: 3 ts pesto 3 ss ketchup 2 ss olje 2 tomater 100 gram skinke i biter 150 gram revet hvit ost mais Midt i ovnen 200 grader i 20 minutter. Rør gjæren ut i lunkent vann, tilsett salt og mel til deigen blir passe fast. Strø litt mel på bordet og kna deigen til den er glatt. Kjevle deigen til et rektangel, 40x25 cm. Bland alle ingrediensene til fyllet og smør utover deigen. Rull sammen fra langsiden og skjær rullen i 12 like store biter. Plasser snurrene på stekebrett og hev de i 40 minutter. Pensle gjerne med vispet egg før steking. Kan fryses og tines opp igjen. Kan lunkes i ovn/mikro i barnehagen. Grove pitabrød (8 stk) 2 dl hvetemel (eller spelt) 2 dl sammalt hvete (eller rug) 1 ts salt 1 ts tørrgjær 2,5 dl vann Bland det tørre, varm vannet til 40 grader og bland i. Kna deigen smidig, del den i åtte deler, dekk bitene med plastfolie og hev i 10 minutter. Kjevle hver deigbit til 8 runde boller ca 10 cm i diameter. Hev under plast i ca 50 minutter. Stek ved 250 grader midt i ovnen til de løfter seg (etter ca 3-5 minutter). Snu dem og la dem få litt farge på andre siden. Avkjøl på rist. Skjør de opp og fyll de med sunnt pålegg og grønnsaker. |
![]() |
![]() |
|
|