Sv: Utsagn i artikkel om at kvinner vil forsørges, fra Dagbladet
Opprinnelig lagt inn av Esme, her.
Selv om du er beundringsverdig dyktig på å finne på aktiviteter med barna dine, virkelig, det synes jeg, så er det jo likevel ikke sånn at man automatisk kan sidestille det å være hjemme med to barn med fulltidsjobb.
Og det er fint at det finnes foreldre som tar de grepene som noen ganger er nødvendige for å få familielivet til å gå ihop. Men det er et stort samfunnsproblem at det er stort sett kvinner som gjør viktige grep for familien mens menn tar viktige grep for karrieren. Det gjør at kvinner blir en fattigere klasse enn menn. Det er ingen som krangler på at det er et problem at innvandrere tjener mye dårligere enn nordmenn, selv om de også gjør svært viktige jobber. Innvandrere tar jo også de lavt betalte jobbene "frivillig".
Men samfunnet som sådan hadde hatt godt av at det var mer jevnt fordelt mellom kjønn og folkegrupper å ta omsorgplikter, høytlønnsjobber og lavtlønnsjobber. Og det må gå an å se akkurat det der selv om an er hjemmeværende selv, at det hadde vært fint om det hadde vært mer jevnt fordelt. Det er ikke nødvendigvis personlig kritikk selv om det kan føles personlig.
JA!
Opprinnelig lagt inn av Chanett, her.
Kristine: Vi har hatt mange slike debatter her inne før og det er bare å innse at kvinnen kun får kreditt for sitt valg om det er å jobbe fulltid. Altså, vi kvinner har ingen reelle valg. Velger vi annet enn fulltid er vi med på å lage et samfunnsproblem. Hipp hurra for vagfrihet innenfor stramme rammer!
Men i svarte faen!
Hvis en kvinne velger helt tradisjonelt så nei - da får hun ikke poeng for nytenkning og endringsvilje. Hvis en mann velger tradisjonelt får heller ikke han dette.
Hvis en kvinne bryter normer og gjør noe nytt så får hun poeng for nytenkning - akkurat som en mann.
Dermed - når kvinner gjør det kvinner gjør med de problemer de medfører - så nei, de får ikke kred for originalitet. Hvorfor skulle de få det?
Når menn gjør noe en kvinne ellers ofte ville gjort så får han poeng fordi han utjevner kjønnsforskjeller.
|