Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

"Blonde" Honda skal lage elgsteik i morgen...Men HVORDAN ??

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 15-10-10, 21:06   #1
Fakse
Nysgjerrig
 
Fakse sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: i Midnattsollandet
Innlegg: 3.449
Fakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt likt
Standard

Sv: "Blonde" Honda skal lage elgsteik i morgen...Men HVORDAN ??

Jeg ville ikke stekt det som biffer med mindre du er 100% sikker på hvilken stykkningsdel det er du har. Det kan fort bli både tørt og seigt om det f.eks er et stykke bog du har. Anbefaler å "svi" kjøttet i stekepanna, og deretter legge det på en seng av rotgrønnsaker i leirgryta. Bruk steketermometer, og stek til ca 65 grader om du vil ha medium stekt kjøtt, litt over 70 om du vil ha det helt gjennomstekt (men det kan lett bli litt tørt) og 55 om du vil ha det rått i midten. Jo bedre tid du har jo lavere temperatur bruker du. Er jeg hjemme hele dagen langsteker jeg gjerne kjøtt på lav temperatur hele dagen. Ikke så ulikt sånn som din svigermor gjør kanskje, men jeg tipper det er den ekle sausen og det kalde kjøttet du ikke liker der?

Jeg synes wok'ede grønnsaker er godt til, velg bare det du liker, det meste passer egentlig.

Når det gjelder saus, hva med soppsaus? Jeg ville brukt timian og rosmarin i sausen, det passer godt til elg.

Eller hva med blåbærsaus?

Fakse er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-10-10, 21:10   #2
Honda
Type R ;)
 
Honda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Nord
Innlegg: 8.453
Honda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner tilHonda er et navn som alle kjenner til
Standard

Sv: "Blonde" Honda skal lage elgsteik i morgen...Men HVORDAN ??

Opprinnelig lagt inn av Fakse, her.

Jeg ville ikke stekt det som biffer med mindre du er 100% sikker på hvilken stykkningsdel det er du har. Det kan fort bli både tørt og seigt om det f.eks er et stykke bog du har. Anbefaler å "svi" kjøttet i stekepanna, og deretter legge det på en seng av rotgrønnsaker i leirgryta. Bruk steketermometer, og stek til ca 65 grader om du vil ha medium stekt kjøtt, litt over 70 om du vil ha det helt gjennomstekt (men det kan lett bli litt tørt) og 55 om du vil ha det rått i midten. Jo bedre tid du har jo lavere temperatur bruker du. Er jeg hjemme hele dagen langsteker jeg gjerne kjøtt på lav temperatur hele dagen. Ikke så ulikt sånn som din svigermor gjør kanskje, men jeg tipper det er den ekle sausen og det kalde kjøttet du ikke liker der?

Jeg synes wok'ede grønnsaker er godt til, velg bare det du liker, det meste passer egentlig.

Når det gjelder saus, hva med soppsaus? Jeg ville brukt timian og rosmarin i sausen, det passer godt til elg.

Eller hva med blåbærsaus?

Svigermor sitt elgkjøtt smaker bare salt for at hun har det i saltlake i 2 dager før hun steiker det.
Ja er sausen og at kjøttet er ISKALDT og smaker bare salt som gir meg neller.

Skal være hejmme i morgen og gjestene kommer ca kl 19. tenkte mat kl 20. Så har jo god tid.

Hvor mange grader skal jeg ha oven på?


Det er ikke bog, men fikk beskjed om at det er "steik"kjøtt, godt mørt kjøtt.
Kan ikke noe om elg så noe mere kan jeg ikke si om den hehe

Potet da?


Vil jo helst at jeg skal lykkes så vi slipper å bestille pizza etterpå

__________________
Honda som ikke kjører Honda bil for tiden men har Honda snøfres og gressklipper med Honda motor...
Honda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-10-10, 21:12   #3
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.513
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: "Blonde" Honda skal lage elgsteik i morgen...Men HVORDAN ??

Noe søtlig er passende til vilt, så om du ikke velger blåbærsausen Fakse foreslår, vil en purè av rødbeter og tamater passe godt i lag med de (eventuelt) rotgrønnsakene du har i leirgryta.
http://kjoekkentjeneste.blogspot.com...rdbetpure.html

Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 15-10-10, 21:19   #4
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.513
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: "Blonde" Honda skal lage elgsteik i morgen...Men HVORDAN ??

Poteter
Vi du ha det lettvint eller er du klar for en skikkelig arbeidsøkt?

Lettvint er f.eks amadinepoteter som legges i en ildfast skål, ringles med olje, og strøs med grovmalt pepper, salt og gjerne en eventuell urt du bruker i lag med elgkjøtttet. Stekes på 200 grader til de er ferdige, ca 20-30 min. De siste 10 minuttene kan du gjerne hive noen båter med rødløk i lag med, det blir godt

Er du klar for mer arbeid enn som så kan jeg foreslå :

Potetkroketter (jeg steker disse ovnen på varmluft, ikke i olje)
http://www.matoppskrift.no/sider/oppskrift9101.asp

Pommes Anna
http://www.foodista.com/recipe/Q3GTGK3N/pommes-anna


Sist redigert av Nextlife : 15-10-10 kl 21:21. Årsak: 100 skrivefeiler
Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:37.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no