Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Dessertvin

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 30-09-06, 07:58   #1
Skilpadda
flisespikker
 
Skilpadda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 35.651
Blogginnlegg: 675
Skilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Dessertvin

Opprinnelig lagt inn av LilleTaylor, her.

Jeg vil gjerne ha navnet på en god dessertvin. F.eks en som kan være god til en mørk og "løs" sjokoladekake med vaniljetilsatt kesam og appelsin.

Jeg er temmelig sikker på at Mas Amiel ville passe veldig godt.

Opprinnelig lagt inn av LilleTaylor, her.

Forresten så kunne jeg godt ha tenkt meg oppskriften på en slik mørk sjokoladekake også.

Jeg fikk en gang en slik oppskrift fra Mim:

Fransk sjokoladekake

250 g smør og
250 g sukker røres hvitt
250 g 70% sjokolade smeltes i vannbad og røres inn
rør inn 4 eggeplommer, en av gangen. Stivpisk hvitene, og vend dem inn.
100 g hvetemel siktes inn.

Kaken stekes på 175 C 30-40 min.

Når kaken har kjølnet lager du en enkel ganache med å varme opp 1 dl kremfløte og 100 g 70% sjokolade i vannbad, og smører det over kaken.

og på spørsmål om appelsinskallene hun hadde hatt oppå:

Jeg kokte sukkerlake av masse sukker og vann så det dekket sukkeret. Så kokte jeg inn til det ble ganske seigt og deilig. Jeg skrellet et par økoappelsiner med potetskreller og skar skallet i tynne strimler. (jeg har ikke sånn spesiell sitrusskreller) Skallet la jeg i kjelen og lot det trekke i 3 timer. det skal helst ikke koke. Så fisket jeg opp skallene og "danderte"/la i en haug oppå glasuren.

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
Skilpadda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-09-06, 10:15   #2
LilleT
Rastløs dagdrømmer
 
LilleT sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.917
Blogginnlegg: 350
LilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Dessertvin

Du er min helt, Skilpadda!

__________________
LilleT
LilleT er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-09-06, 10:55   #3
LaLuna
aldrende
 
LaLuna sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 1.813
LaLuna har en fantastisk fremtidLaLuna har en fantastisk fremtidLaLuna har en fantastisk fremtidLaLuna har en fantastisk fremtidLaLuna har en fantastisk fremtidLaLuna har en fantastisk fremtidLaLuna har en fantastisk fremtidLaLuna har en fantastisk fremtidLaLuna har en fantastisk fremtidLaLuna har en fantastisk fremtidLaLuna har en fantastisk fremtid
Standard

Sv: Dessertvin

Her er en lavkarbo sjokoladekake fra Fedon-kokeboka. Den er veldig god, såfremt man er glad i mørk sjokolade.


FEDONS FRANSKE SJOKOLADEKAKE

Kaken lages uten mel og er en saftig kake med rik sjokoladesmak.

Springform, ca. 24 cm i diameter.

2 plater à 125 gr mørk kokesjokolade
150 gr smør
5 store egg
125 gr fruktose
2 ts vaniljesukker

Stekes i ovn ved 160 grader i 50-60 minutter

Smør formen og dekk bunnen med bakepapir. Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret på svak varme. Rør kraftig til sjokolade og smør blir til en jevn masse. Avkjøl så til romtemperatur. Skill eggene.

Pisk en tykk og lys eggedosis av eggeplommene, og halvparten av fruktosen og vaniljesukkeret. Pisk eggehvitene stive og pisk inn resten av fruktosen til tykk marengs. Rør sammen sjokolade og eggedosis og vend i de stivpiskede eggehvitene.

Fyll røren i formen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Sett formen på en rist og avkjøl kaken i formen. Klem ned det sprø skallet på kaken når den er kald, og glaser den med sjokoladeglasur.

SJOKOLADEGLASUR:
1 dl kremfløte eller soyafløte
1 plate à 125 g mørk kokesjokolade

Kok opp fløten. Brekk sjokoladen i små stykker og rør den i den kokende fløten så sjokoladen smelter. Hell den over kaken og glatt den forsiktig til. Sett kaken kjølig så glasuren stivner.

LaLuna er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-09-06, 11:47   #4
LilleT
Rastløs dagdrømmer
 
LilleT sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.917
Blogginnlegg: 350
LilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Dessertvin

Opprinnelig lagt inn av Skilpadda, her.

Jeg er temmelig sikker på at Mas Amiel ville passe veldig godt.



Jeg fikk en gang en slik oppskrift fra Mim:

Fransk sjokoladekake

250 g smør og
250 g sukker røres hvitt
250 g 70% sjokolade smeltes i vannbad og røres inn
rør inn 4 eggeplommer, en av gangen. Stivpisk hvitene, og vend dem inn.
100 g hvetemel siktes inn.

Kaken stekes på 175 C 30-40 min.

Når kaken har kjølnet lager du en enkel ganache med å varme opp 1 dl kremfløte og 100 g 70% sjokolade i vannbad, og smører det over kaken.

og på spørsmål om appelsinskallene hun hadde hatt oppå:

Jeg kokte sukkerlake av masse sukker og vann så det dekket sukkeret. Så kokte jeg inn til det ble ganske seigt og deilig. Jeg skrellet et par økoappelsiner med potetskreller og skar skallet i tynne strimler. (jeg har ikke sånn spesiell sitrusskreller) Skallet la jeg i kjelen og lot det trekke i 3 timer. det skal helst ikke koke. Så fisket jeg opp skallene og "danderte"/la i en haug oppå glasuren.

*kremt* igjen ...

Jeg innbiller meg at det må være veldig godt med vaniljekesam sammen med dette? Jeg vil selvsagt unngå å kjøpe ferdigblandet vaniljekesam i butikken. Jeg har et glass med Bourbon-vanilje stående her, men lurer veldig på blandingsforholdet kesam/ vanilje? Det er kanskje bare å smake seg fram? Og jeg trenger kanskje litt sukker, eller?

__________________
LilleT
LilleT er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-09-06, 14:42   #5
Skilpadda
flisespikker
 
Skilpadda sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 35.651
Blogginnlegg: 675
Skilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme omSkilpadda har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Dessertvin

Opprinnelig lagt inn av LilleTaylor, her.

Jeg innbiller meg at det må være veldig godt med vaniljekesam sammen med dette? Jeg vil selvsagt unngå å kjøpe ferdigblandet vaniljekesam i butikken. Jeg har et glass med Bourbon-vanilje stående her, men lurer veldig på blandingsforholdet kesam/ vanilje? Det er kanskje bare å smake seg fram? Og jeg trenger kanskje litt sukker, eller?

Jeg innbiller meg at dersom man blander ferdig vaniljekesam med Creme Fraiche og setter til litt ekstra ekte vanilje, så blir det antagelig bra. Jeg tror ikke det trengs ekstra sukker da.

__________________
Skilpadda (mars 1970) og Datteren (des. 2002)
Men are from Earth. Women are from Earth. Deal with it.
Skilpadda er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-09-06, 15:42   #6
LilleT
Rastløs dagdrømmer
 
LilleT sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.917
Blogginnlegg: 350
LilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Dessertvin

Takk Skilpadda.

Tror desserten er nesten i boks. Verre er det å få ta i skorsonerrøtter (?) til hovedretten.

Hva i all verden er det for noe, da?

__________________
LilleT
LilleT er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 30-09-06, 15:48   #7
LilleT
Rastløs dagdrømmer
 
LilleT sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.917
Blogginnlegg: 350
LilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Dessertvin

Opprinnelig lagt inn av LilleTaylor, her.


Hva i all verden er det for noe, da?

Hmm.. jeg har funnet det på nettet. men det hjelper jo ingenting når ingen av butikkene her i byen har hørt om det før.

__________________
LilleT
LilleT er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 01-10-06, 07:34   #8
Toffskij
kamerat
 
Toffskij sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 29.203
Blogginnlegg: 694
Toffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme omToffskij har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Dessertvin

Jeg har sett skorsonnerot på Ultra (på Bryn i Oslo), så de vet tydeligvis hva det er, i hvert fall.

__________________
Prima (0503) et Secunda (0505)

“Do you find it easy to get drunk on words?"
"So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.”
(Dorothy L. Sayers, Gaudy Night)
Toffskij er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 01-10-06, 16:13   #9
LilleT
Rastløs dagdrømmer
 
LilleT sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 8.917
Blogginnlegg: 350
LilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme omLilleT har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Dessertvin

Opprinnelig lagt inn av Tinetoff, her.

Jeg har sett skorsonnerot på Ultra (på Bryn i Oslo), så de vet tydeligvis hva det er, i hvert fall.

Ja, du vet, storbyen har.

Noen ganger hater jeg denne folkelige pizzabyen jeg bor i!

__________________
LilleT
LilleT er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 08:57.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no