Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Hjemmelaget lammerull

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 16-12-10, 19:08   #1
Fakse
Nysgjerrig
 
Fakse sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: i Midnattsollandet
Innlegg: 3.449
Fakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt likt
Standard

Hjemmelaget lammerull

Lammerull

1 slagside av lam
1 bog, kjøttet skjæres fra bena, helst i lange strimler

Krydder, like mengder av følgende blandes:
salt
pepper
gelatinpulver
(ingefær, valgfritt)

Man kan dessuten ha i finhakket løk/purre/purreløk om man vil.

Legg slagsiden utover bordet og strø den med krydderblandingen og eventuelt løk. Legg på strimler av kjøtt i lengderetningen. Strø mellom kjøttstrimlene med krydderblanding og løk. Begynn å sy fra den ene kortsiden. Bruk tykk bomullstråd og grov spiss nål. Stapp etter med mer kjøtt om nødvendig. Rullen skal bli ganske stram i skinnet. Fest tråden i andre kortenden.

Legg rullen i en plastpose med rikelig med grovsalt og legg den i kjøleskapet. Snu den et par ganger om dagen. La den ligge i 1 til 2 uker. Trekk rullen i rikelig med vann i 2-3 timer. Det skal IKKE koke. Krafta kan bli veldig salt, så om man ønsker å bruke denne er det lurt å vanne ut rullen litt før den kokes.

Rullen legges i lett press over natta og skjæres i tynne skiver når den skal serveres. Jeg liker å bruke brødskjæremaskin til oppskjæring, da blir skivene pene.

Rullen kan fryses både rå og kokt. Om jeg fryser den kokt synes jeg det er greit å skjære ferdige skiver først.

Fakse er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-12-10, 19:24   #2
Acsa
Audacious
 
Acsa sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: The immoral high ground
Innlegg: 8.242
Blogginnlegg: 237
Acsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hjemmelaget lammerull

Jeg kommer med et krydderinnspill, jeg! Jeg synes det er gøy å lage noen forskjellige, og variere krydringa litt.

F.eks:
1. Hvitløk, rosmarin, salt, pepper, timian, paprika
2. Allehånde, ingefær, nellik, salt, finhakket løk
3. Hvitløk, malt chili, garam masala (godt med noe som ikke smaker så innmari jul hele tida!)

Og så "forsvinner" mye av krydderet, akkurat som med sylte. Ta mer enn du tror.

__________________
2001&2005
Acsa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-12-10, 19:53   #3
Fakse
Nysgjerrig
 
Fakse sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: i Midnattsollandet
Innlegg: 3.449
Fakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt likt
Standard

Sv: Hjemmelaget lammerull

Bra innspill, jeg er så kjedelig og tradisjonell når det kommer til krydder i rull

Fakse er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-12-10, 21:41   #4
Isolde
Øyboer
 
Isolde sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.862
Isolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hjemmelaget lammerull

Er det forseint å begynne på dette nå?
Hvor kan jeg få tak i lammeside så nærmt jul?

Isolde er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 16-12-10, 21:45   #5
Acsa
Audacious
 
Acsa sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: The immoral high ground
Innlegg: 8.242
Blogginnlegg: 237
Acsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hjemmelaget lammerull

Isolde, du kan også bare la rullen ligge til neste dag, og så la den trekke i godt saltet vann, og så legge i press noen dager. Det rekker du fint.

__________________
2001&2005
Acsa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 16-12-10, 21:48   #6
Isolde
Øyboer
 
Isolde sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.862
Isolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hjemmelaget lammerull

Får stikke innom noen butikker i morgen og se om jeg får tak i lammeside. Mamma mente jeg var alt for sent ute, men om jeg skulle få tak i det måtte det ihvertfall være på den lokale jokeren med kjøttdisk.

Isolde er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 17-12-10, 08:26   #7
Acsa
Audacious
 
Acsa sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: The immoral high ground
Innlegg: 8.242
Blogginnlegg: 237
Acsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme omAcsa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Hjemmelaget lammerull

I Oslo får jeg stort sett kjøpt slagside av lam på innvandrerbutikker med kjøttdisk.

__________________
2001&2005
Acsa er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-12-10, 08:54   #8
Morella
Superbasinella
 
Morella sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Innlegg: 4.641
Blogginnlegg: 276
Morella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelenMorella er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Hjemmelaget lammerull

Opprinnelig lagt inn av Fakse, her.

Rullen legges i lett press over natta og skjæres i tynne skiver når den skal serveres. Jeg liker å bruke brødskjæremaskin til oppskjæring, da blir skivene pene.

Sikkert ingen som merker det om jeg låner brødskjæremaskinen på butikken?

Morella er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-12-10, 20:27   #9
Fakse
Nysgjerrig
 
Fakse sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: i Midnattsollandet
Innlegg: 3.449
Fakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt likt
Standard

Sv: Hjemmelaget lammerull

Opprinnelig lagt inn av Morella, her.

Sikkert ingen som merker det om jeg låner brødskjæremaskinen på butikken?

Du kan jo prøve og se hva de sier

Men jeg tror nok resultatet blir bedre med en sånn en altså

Fakse er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 18-12-10, 13:13   #10
Isolde
Øyboer
 
Isolde sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.862
Isolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hjemmelaget lammerull

Jeg fikk kjøpt 2 små sider i går.. og så kjøpte jeg litt salt lammekjøtt i tillegg til å fylle opp med siden de var så små de sidene.

Bør jeg vannet ut saltkjøttet siden jeg ikke fikk tak i usaltet kjøtt igår?

Isolde er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 19-12-10, 19:51   #11
Fakse
Nysgjerrig
 
Fakse sin avatar
 
Medlem siden: May 2010
Hvor: i Midnattsollandet
Innlegg: 3.449
Fakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt liktFakse er virkelig godt likt
Standard

Sv: Hjemmelaget lammerull

Siden du ikke har tid til å salte rullen er det sikkert lurt å bruke salt kjøtt. Du kan jo smake på kjøttet og se om du vil ha det mindre salt eller ikke?

Fakse er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 19-12-10, 20:33   #12
Isolde
Øyboer
 
Isolde sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.862
Isolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt avIsolde har mye å være stolt av
Standard

Sv: Hjemmelaget lammerull

Nå ligger rullen i kjøleskapet. Har ligget 1 døgn i litt salt. Tenker jeg koker den i morgen uten salt i vannet. Blir sikkert bra.

Isolde er aktiv nå   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 16:33.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no