Sv: Kalkun for første gang
Etter tips og råd herfra, fra Gordon Ramsay og etter egne påfunn ble det deilig god kalkunmiddag igår.
Lagde smørblanding med salt, pepper, olivenolje, en halv ferskpressa sitron, tre moste fedd hvitløk og det jeg hadde av urter; litt tiamin, litt rosmarin og litt provance. Dette stappa jeg innunder skinnet på brystkassa, hadde en liten klatt inni og resten gnidd utover hele. Inni la jeg i tillegg en gulerot delt i to, en løk delt i to og en neve bacon. Satte i ovnen, øste den innimellom. Hadde så på lange skiver bacon. Fortsatte å øse. Fikk hvile mens jeg lagde tilbehøret: Saus med det fra langpanna pluss litt hønsebuljong, jevning og fløte. Potetmos på mandelpoteter, smør, salt og pepper og melk/fløte. Pannestekte rosenkål med bacon.
Vellykka, saftig og godt, alt passa sammen - i min gane, min kjære og i min brors også, etter det de sa iallfall.
__________________
4 barn i hjertet, 2 av de her med oss: gutt og jente 2010
|