Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Saus til ribbe

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 31-12-10, 12:24   #7
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Saus til ribbe.

Jeg pleide å brune smør og mel til saus, men så kom jeg over sausen til Hellstrøm og nå lager jeg bare den. Den har kjempegod smak, er ikke så mektig, og er dessuten enklere å lage. Anbefales hvis du liker hvitløk!

Legg 15 hvitløksfedd (med skallet på) i formen med ribba og la de steke med. Dessuten et par gulrøtter og en løk (grovdelt). Pass på at det er nok kraft i formen til å lage saus av, etterfyll med vann om nødvendig. (Jeg starter med 1 liter vann og det pleier å holde).

Når ribba er ferdig siler du kraften over i en kjele, få med "innmaten" i hvitløksfeddene - klem dem gjennom silen. (Det er ikke mye med 15 fedd, etter stekingen har disse mild og søtlig smak - kjempegodt!) Dryss på 1 ss hvetemel og vent til dette har sunket ned i kraften. Så visper du til alt blander seg. Ha i 2 ss soyasaus og 1 ss worcestershiresaus. Kok opp og la koke 2 min.

Hvis det er veldig mye fett i sausen (dette ligger som et sjikt øverst) så kan du fjerne det med en øse. Den vandige fasen ligger nederst (nå snakker jeg som en kjemiker ) og har masse god smak men er ikke så mektig.

  Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 04:27.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no