|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Superaktiv
Medlem siden: Aug 2010
Innlegg: 441
![]() ![]() ![]() |
![]() Heving/bolledeigHar ennå ikke fått drreisen på å lage boller... noen som har tips til hvordan man får luftige boller? Hva er maks hevingstid? Kan man la deigen heve over natten? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Har diplom
Medlem siden: Jun 2010
Innlegg: 14.684
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: heving / bolledeigJeg hever ikke over natten. Først hever den i bollen i ca 45 minutter eller dobbelt størrelse, så en halvtime etter at bollene er trillet, før de går i ovnen. Avkjøles på rist etter at de er tatt ut. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bare sær
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 11.235
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Heving / bolledeigLitt bakepulver sammen med gjæren, og la gjerne deigen heve litt før du har i smøret.
__________________
90 - 96 - 00 Forget your perfect offering, there is a crack in everything, that's how the light gets in. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Sjokoholiker & hjemmekjær
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 8.309
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Heving / bolledeigJeg lager verdens beste boller |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Søt og rar
|
![]() Sv: Heving / bolledeigMine blir alltid veldig luftige, uten at jeg helt vet hvordan.
__________________
2012, 2007 og 2004 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
frakoblet
|
![]() Sv: Heving / bolledeigRåvarene må ha riktig temperatur og deigen riktig konsistens. Den skal akkurat slippe bollen når den eltes (jeg bruker maskin). Så hever jeg den noe før jeg triller boller. Bollene etterhever (ikke for lite, ikke for mye) i lunken ovn før jeg pensler og steker. Jeg får alltid luftige boller.
__________________
In vino veritas |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Trondheim
Innlegg: 1.898
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Heving / bolledeigJeg bruker stort sett vann istede for melk. Synes melka gjør bollene tunge.
__________________
Familien er komplett med våre 3 vakre barn, lillesøster 07 store lillebror 05 storesøster 96 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Superaktiv
Medlem siden: Aug 2010
Innlegg: 441
![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Heving / bolledeigHmm.. trening er tilsynelatende tingen. Masse trening. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
frakoblet
|
![]() Sv: Heving / bolledeigPå forespørsel, her er oppskriften jeg bruker:
__________________
In vino veritas |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bør lage seg en tittel selv
Medlem siden: Aug 2008
Hvor: Trondheim
Innlegg: 1.898
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Heving / bolledeig
Tuusen takk, skal prøve disse
__________________
Familien er komplett med våre 3 vakre barn, lillesøster 07 store lillebror 05 storesøster 96 |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Leser FP
Medlem siden: Feb 2007
Hvor: Sunnmøre
Innlegg: 1.020
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Heving / bolledeigJeg bruker først å heve deigen ca en time i bollen på varmt gulv med plastforlie og kjøkkenhåndkle over. Deigen er ganske seig/klissete før jeg setter den til heving.
__________________
2000, 2002, 2003, 2009, 2010, 2012, 2013... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Øyboer
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 12.879
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Heving / bolledeigBruke mykt smør istedenfor smeltet smør, da trenger du mindre mel. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Epikur
|
![]() Sv: Heving / bolledeigBruk termometer på væsken.
__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.” ― Dorothy L. Sayers |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Superaktiv
Medlem siden: Aug 2010
Innlegg: 441
![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Heving / bolledeigDa fikk jeg det endelig til! Cluet var å ikke forheve. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|