Sv: Venninnekveld med gluten- og melkefri mat?
Hva med sjokoladefondant da? Trodde det var melk i mørk kokesjokolade, men det er kansje ikke det i alle som er mørke nok? Fant nemlig denne oppskriften:
Sjokoladefondant uten melk og gluten
Denne melke og glutenfrie sjokoladefondanten er en favoritt selv blant de som ikke spiser allergenfritt. Kan anbefales!
Oppskriften gir ca 6 fondanter.
Dette trenger du:
200 gr. melkefritt smør
220 gr. Mørk sjokolade (Kan gjerne blande inn litt Lindt Madagaskar i tillegg til “vanlig” mørk sjokolade…)
200 gr. sukker
120 gr. glutenfritt mel (Semper Fin Miks)
8 egg
Dette gjør du:
Smelt smøret og bland i finhakket sjokolade. Rør egg og sukker sammen i en bolle og sikt i melet. Bland deretter i sjokoladen og rør godt. Hell i store muffinsformer, ca 3/4 fulle.
Stekes ved 200 grader i ca 9 minutter (kan variere fra ovn til ovn). PS! Stekes blandingen lengre blir det gode sjokolademuffins… og disse holder seg ferske lenge;-)
Tips!
Deigen kan gjøres klar tidligere på dagen eller dagen før og stekes rett før servering. Serveres gjerne varme med Oatly havre- vaniljeis og varm bringbærsaus…
Bringbærsaus:
1/2 dl vann kokes med 50 gr. sukker og avkjøles. Bland i 200 gr. bringbær og mikses med stavmikser. Porsjonen holder lenge så et godt tips er å fryse den som isbiter og tine en isbit per fondant før servering.
|