Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Økologisk og diettmat

Verdens beste glutenfrie boller!

Økologisk og diettmat Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 17-02-12, 13:59   #1
Miss Norway
Kidding, right?
 
Miss Norway sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Oslo
Innlegg: 12.706
Blogginnlegg: 127
Miss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme omMiss Norway har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Verdens beste glutenfrie boller!

Jeg ville vel tro at man trenger mer gjær fordi at glutenet i hvetemelet (som lager finmasket nett som luftboblene gjæren utvikler, og ergo får deigen til å ekspandere) mangler. Glutenfritt mel har ikke fullgode egenskaper her, slik at man kompenserer med å bruke mer gjær -> raskere/større gassproduksjon?

__________________
I'm on a seafood diet. Everytime I see food, I eat.

Miss Norway er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 19-02-12, 12:42   #2
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Verdens beste glutenfrie boller!

Opprinnelig lagt inn av Miss Norway, her.

Jeg ville vel tro at man trenger mer gjær fordi at glutenet i hvetemelet (som lager finmasket nett som luftboblene gjæren utvikler, og ergo får deigen til å ekspandere) mangler. Glutenfritt mel har ikke fullgode egenskaper her, slik at man kompenserer med å bruke mer gjær -> raskere/større gassproduksjon?

Mulig, men eg meiner glutenfritt hever som heilt vanlig deig. Derimot er den mindre elastisk. Merker det når ein triller ut boller, eller kjevlar. Deigen er nesten som mørdeig - den kan dyttast i form, og blir der. Derfor får rå bolledeig mindre spenst på ein måte - overflaten blir mindre glatt. Og det som er fedig bakt har lett forå bli tørt og smuldrete. Gluten er det som gjer bakverk elastisk, men eg TRUR ikkje det påverker graden av heving.

Takk for oppskrift Ladybug - vi prøver denne Har ikkje Semper, men bruker det merket vi har i hus. Går sikkert bra det også

__________________
Jente 2003 og gut 2005
Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 19-02-12, 17:30   #3
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Verdens beste glutenfrie boller!

Jeg har vertfall ingen problemer med å få bolle deigen til å heve

Vedlagte bilder
Filtype: jpg IMG_0306.JPG (38,8 KB, 28 visninger)
kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 20-02-12, 21:03   #4
Pernille
Nybegynner
 
Pernille sin avatar
 
Medlem siden: Feb 2012
Innlegg: 29
Pernille har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Verdens beste glutenfrie boller!

Jeg laget disse til fastelaven....

GLUTENFRIE BOLLER:

2 ts Fiber Husk (helsekost, kan sløyfes)
3 dl melk
100g margarin
50g gjær
100g sukker
1 ts kardemomme
1 egg
2 dl rosiner
500g Semper Glutenfri Mix (jo mindre man trenger, jo bedre)

FiberHusk røres ut i melka, sveller 5 min.

Smør smeltes, melk has i.

Gjæren smuldres i et bakefat, og melkeblandingen has over.

Bland sukker og krydder, egget og melet. Rør godt.

Heves til dobbel størrelse, ca. 30min.

Deigen knas godt og deles i små porsjoner. La hvile litt før de trilles til boller.
(tips: bruk olje, ikke mel)

Heves 30min. Smøres med egg og stekes ved 225 grader i 10-15 min.


Jeg lAget dobbel porsjon men bare med 50 gr fersk gjær og bollene hevet seg til dobbelt
Brukte forresten schærs mel, aldri prøvd før men solgte i kilospose på Coop obs

Pernille er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 21-02-12, 20:50   #5
Carpe Diem
Bør lage seg en tittel selv
 
Carpe Diem sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 3.678
Carpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smartCarpe Diem imponerer mange og er sikkert smart
Standard

Sv: Verdens beste glutenfrie boller!

Opprinnelig lagt inn av Syrin, her.


Takk for oppskrift Ladybug - vi prøver denne

Så bra at dere kunne bruke oppskriften! Jeg prøvde ut flere ulike før jeg fikk denne på et bakekurs jeg var på i regi av NCF. Absolutt min favoritt!

__________________
x x x
Carpe Diem er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:52.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no