Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Ripsgele

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 14-08-12, 19:00   #1
Libra
Bør lage seg en tittel selv
 
Libra sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.522
Blogginnlegg: 51
Libra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de fleste
Standard

Ripsgele

Hvordan lager dere ripsgele?

Jeg har laget dette flere ganger tidligere, med stor suksess. Det går såpass lang tid mellom hver gang at jeg sjekker opp på ny hver gang - så resultatene har vært forskjellige smaker og konsistenser. Meeen i år ble det helt mislykket. Vet jo ikke helt hva jeg har gjort anderledes i år, men denne gangen begynte geleen å stivne og klumpe seg i de øyeblikket jeg begynte å helle over på glass. Hva galt gjør jeg?

Libra er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-08-12, 19:21   #2
celebelen
Dragedytteren
 
celebelen sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2010
Hvor: Høgt oppi lia
Innlegg: 5.774
Blogginnlegg: 7
celebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelencelebelen er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Ripsgele

Jeg har bare fulgt oppskriften på Certo-flasken, tror jeg. Kan du ha kokt den for lenge?

__________________
Det jeg mangler i tålmodighet, tar jeg igjen i temperament.

Ville (nov. 07)
celebelen er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-08-12, 19:25   #3
Libra
Bør lage seg en tittel selv
 
Libra sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.522
Blogginnlegg: 51
Libra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Ripsgele

Jeg brukte det pulveret til Certo som har kommet som erstatning til flasken. Flasken har jeg aldri forsøkt.

Det jeg reagerte på denne fangen var t det begynte å tynne i kjelen. De skal l være rimelig tyntflytende Detroit. Mitt ble nesten som tyn flytende sirup.

Libra er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-08-12, 19:45   #4
tante Veronica
Superduperaktiv
 
tante Veronica sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2011
Innlegg: 500
tante Veronica er litt kultante Veronica er litt kultante Veronica er litt kul
Standard

Sv: Ripsgele

Dersom tipsen plukkes før den er helt moden inneholder den mye naturlige pektiner, som gjør at det ikke skal være nødvendig å tilsette Certo o.l.
Jeg er ingen ekspert på dette, da dette er andre året jeg gjør det. Men kanskje du har fått "dobbelt" opp av pektiner, dersom du har tilsatt Certo, slik at den da stivnet for fort?

Jeg brukte denne oppskriften i år, og det ble veldig bra:
http://gryskjokkenskriverier.blogspo.../ripsgele.html

tante Veronica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 14-08-12, 19:50   #5
Erica
Hekta
 
Erica sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.880
Erica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Ripsgele

Hadde du avkjølt den i kasserollen før du hadde den i glassene? Hvis du har fått plukket bær som er lite modne og dermed perfekte for ripsgele vil geleen kunne stivne veldig raskt, og man må jobbe raskt for at det ikke skal klumpe seg. Varm gele, varm kasserolle og varme glass er vel lurt tror jeg.

Min første porsjon i år ble ikke stiv, så jeg måtte varme den opp igjen og tilsette certo. Porsjon nr 2 ble tilsatt mer sukker, som gjør at det stivner mer, og den geleen ble perfekt uten certo. Jeg syns certoen gir en litt annerledes gele og foretrekker definitivt gele uten certo i.

__________________
95, 99, 04
Erica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 17-08-12, 10:50   #6
Libra
Bør lage seg en tittel selv
 
Libra sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.522
Blogginnlegg: 51
Libra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de flesteLibra er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Ripsgele

Jeg forfremmet å bruke Certo eller Jam for å få i litt konserveringsmiddel. Bruker glassene som gaver og tørr ikke stole på at glassene er helt steril og tett. Jeg har de i stekovnene på 100 grader og bruker varme glass og fyller i rett fra kjele uten å avkøle først.

Er i gang med ny ladning nå. Skal forsøke å bruke Jam og betydelig mindre mengde.

Men - hvor mye sukker bruker dere pr. liter veske? Ser på diverse oppskrifter og her varierer det ganske mye.

Libra er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 12:31.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no