|
Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() RipsgeleHvordan lager dere ripsgele? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dragedytteren
|
![]() Sv: RipsgeleJeg har bare fulgt oppskriften på Certo-flasken, tror jeg. Kan du ha kokt den for lenge?
__________________
Det jeg mangler i tålmodighet, tar jeg igjen i temperament. Ville (nov. 07) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: RipsgeleJeg brukte det pulveret til Certo som har kommet som erstatning til flasken. Flasken har jeg aldri forsøkt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Superduperaktiv
Medlem siden: Nov 2011
Innlegg: 500
![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: RipsgeleDersom tipsen plukkes før den er helt moden inneholder den mye naturlige pektiner, som gjør at det ikke skal være nødvendig å tilsette Certo o.l. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Hekta
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.880
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: RipsgeleHadde du avkjølt den i kasserollen før du hadde den i glassene? Hvis du har fått plukket bær som er lite modne og dermed perfekte for ripsgele vil geleen kunne stivne veldig raskt, og man må jobbe raskt for at det ikke skal klumpe seg. Varm gele, varm kasserolle og varme glass er vel lurt tror jeg. Min første porsjon i år ble ikke stiv, så jeg måtte varme den opp igjen og tilsette certo. Porsjon nr 2 ble tilsatt mer sukker, som gjør at det stivner mer, og den geleen ble perfekt uten certo. Jeg syns certoen gir en litt annerledes gele og foretrekker definitivt gele uten certo i.
__________________
95, 99, 04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: RipsgeleJeg forfremmet å bruke Certo eller Jam for å få i litt konserveringsmiddel. Bruker glassene som gaver og tørr ikke stole på at glassene er helt steril og tett. Jeg har de i stekovnene på 100 grader og bruker varme glass og fyller i rett fra kjele uten å avkøle først. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|