Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Dine beste glutenfrie oppskrifter

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 04-12-12, 22:06   #1
hildeje
Superaktiv
 
hildeje sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2009
Innlegg: 407
hildeje er litt kulhildeje er litt kul
Standard

Dine beste glutenfrie oppskrifter

Hva er din beste glutenfrie oppskrift?
legg gjerne med link til en side eller blogg.
Alt av interesse

hildeje er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 08:37   #2
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Kan vel legge inn favoritt oppskriften min på kake igjen. Virker alltid

Grunnoppskrift kake

300 g glutenfri melblanding

200 g sukker
1 1/2 ts natron
3,5 dl appelsinjuice
70 g smeltet melkefri margarin/smør eller olje


Mel, sukker, natron og appelsinjuice blandes. Rør så inn margarinen.

Stekes i stekeovn på midterste rille ved 200 °C til den er ferdig, det avhenger av formen.

Passer fint i en liten rund form, selv bruker jeg ofte en form formet som bamse.

Dette er en grunn oppskrift så tilsetter man det man ønsker videre.



Kanelkake - 1,5 ss kanel
Kardemomme - 1 ss kardemomme
Sjokolade - Kakao eller smeltet sjokolade (litt mindre væske)
Eplekake - Revet eple (tilpass væske)
Sitronkake - Sitron


Jeg bytter og appelsin juice mot eple juice eller ananas juice innimellom.

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 09:47   #3
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Eg har mine oppskrifter her:
www.sukkerungen.no - under fanen: oppskrifter (så slepp du diabetes-postane).

__________________
Jente 2003 og gut 2005
Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 10:19   #4
Amic@
Tobarnsmor :)
 
Amic@ sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Bor på Østlandet
Innlegg: 806
Amic@ er populærAmic@ er populærAmic@ er populærAmic@ er populær
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Ikke akkurat oppskrift, men mer tips. Til supper og lignende bruker vi de Piadina brødene fra Schär. Legger de på bakepapir og strør ost og litt godt salt over. Noen minutter i ovnen og skjærer i passe stykker og har til supper og gryter. Veldig gode!

__________________
Amic@, M('06) A('10)
Amic@ er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 10:32   #5
Amic@
Tobarnsmor :)
 
Amic@ sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Bor på Østlandet
Innlegg: 806
Amic@ er populærAmic@ er populærAmic@ er populærAmic@ er populær
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Lomper kan sikkert alle, men skriver den ned likevel

1 pk potetmosmiks
2,5 dl vann
0,5 dl glutenfritt mel

Eventuelt moser jeg kokte poteter, og har i en ts salt og glutenfritt mel til det blir en deig som kan kjevles ut.

Kjevler ut og skjærer litt til, og steker på tørr panne. Legger de inn i aluminiumsfolie etterhvert som de er ferdigstekt, da holder de seg myke. Kjempegode lomper, mye bedre enn ferdigkjøpte med hvetemel... !!

__________________
Amic@, M('06) A('10)
Amic@ er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 10:54   #6
GinaK
Tja...
 
GinaK sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 16.028
GinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt av
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Sniker litt her, jeg.
Sønnen har nå vært kvalm og kastet opp i 3 uker så vi sjekket for matallergi, og da kom det frem at han ligger i grenseland for reaksjon på Cøiaki. Så vi skal til spesialist for å sjekke opp nærmere.

__________________
Gina og gutta, 2001 og 2005
Jeg eldes ikke - jeg mørner.
GinaK er aktiv nå   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 11:00   #7
Erica
Hekta
 
Erica sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.880
Erica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Opprinnelig lagt inn av Amic@, her.

Lomper kan sikkert alle, men skriver den ned likevel

1 pk potetmosmiks
2,5 dl vann
0,5 dl glutenfritt mel

Eventuelt moser jeg kokte poteter, og har i en ts salt og glutenfritt mel til det blir en deig som kan kjevles ut.

Kjevler ut og skjærer litt til, og steker på tørr panne. Legger de inn i aluminiumsfolie etterhvert som de er ferdigstekt, da holder de seg myke. Kjempegode lomper, mye bedre enn ferdigkjøpte med hvetemel... !!

Det må jeg prøve! Bra tips! Hvilket mel syns du funker best?

__________________
95, 99, 04
Erica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 11:21   #8
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Ah, Amica - takk for lompeoppskrift! Supert!

__________________
Jente 2003 og gut 2005
Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 13:25   #9
Amic@
Tobarnsmor :)
 
Amic@ sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Bor på Østlandet
Innlegg: 806
Amic@ er populærAmic@ er populærAmic@ er populærAmic@ er populær
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Bruker lyst mel, har prøvd alle typer tror jeg, og syns de er like gode hver gang. Ekstra gode når man lager med kokte poteter, men litt mer jobb da..

Pass på å tette aluminiumfolien for hver lompe dere legger på toppen av den andre, slik at fuktigheten holdes inne..

__________________
Amic@, M('06) A('10)
Amic@ er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 14:23   #10
Erica
Hekta
 
Erica sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.880
Erica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Bør de spises med en gang, eller kan de oppbevares litt? Enten ferske eller frosne..?

__________________
95, 99, 04
Erica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 14:58   #11
Amic@
Tobarnsmor :)
 
Amic@ sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Bor på Østlandet
Innlegg: 806
Amic@ er populærAmic@ er populærAmic@ er populærAmic@ er populær
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Best med det samme, eller samme dag. Men jeg fryser restene, og syns de er bedre enn de ferdigkjøpte og blir ikke like tørre. Lager sjelden mange for å fryse, det går såpass raskt at jeg foretrekker ferske!

__________________
Amic@, M('06) A('10)
Amic@ er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 15:01   #12
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Som lefser kan du bruke odins potetbrød og legge mellom to våte håndduker. Veldig greit nå i jula!

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 15:04   #13
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Appelsinkjeks:

200g mandler (uten skal)140 gr melis
finreve skall av tre appelsiner
1 stort egg, romtemperert
170 gr romtemperert smør
1 ss fersk pressa appelsinjuice
250 gr glutenfritt mjøl
perlesukker

Start med å skolde mandlene i kokande vatn. Dvs. du kokar opp vatn og har mandlene i. La dei ligge i eit minutt, og skyll så av.
Deretter heller du mandlene med melis i ei matmølle og kjører dei til ein grov masse. Ganske fin (sjå bilde på bloggen som vart linka til over).

Så skrubbar du appelsinene og riv skalet. Pisk skalet saman med egg, og hell det i mandlene og melisen. Bland. Ha i det mjuke smøret og appelsinjuice, bland på nytt. Ha til slutt i mjølet og bland lett – ikkje lenge. Skrap deigen ut på plastfolie og rull den saman til ei stor pølse (du kan også lage to pølser). Dersom deigen er klissete kan du rulle den i melis.
Når du har laga rullen legg du den i kjøleskapet. Her skal han ligge i minst 3 timar. Når du er klar til å bake, skjer du skiver av pølsa, ca. 1,5 cm. tjukke. Legg dei ut over eit bakebrett med bakepapir.
Strø på perlesukker (om du vil). Steik i 10 minutt ved 180 grader.

__________________
Jente 2003 og gut 2005
Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 15:04   #14
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Opprinnelig lagt inn av kamp, her.

Som lefser kan du bruke odins potetbrød og legge mellom to våte håndduker. Veldig greit nå i jula!

Dei kjøper vi, men har ALDRI tenkt på å legge dei i bløyt!! Er det mulig altså?? Så bra!

__________________
Jente 2003 og gut 2005
Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 15:35   #15
Syrin
Med tommestokk i veska
 
Syrin sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Innlegg: 5.042
Syrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelenSyrin er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Og her er mine lussekattar.

50 gr. gjær
5 dl. melk
200 gr. smør
1 ss fiberhusk
1 ts. salt
1,5 dl. sukker
1 egg (pluss eit til å pensle med).
1 gr. safran (ein boks frå apoteket er normalt 0,7 gram, det er ok)
15 dl glutenfritt mjøl (f.eks Toro fin)Rosiner, ein neve, lagt i ei skål med vatn (hindrar at rosinene blir brent)

Støyt safranen saman med litt sukker. Smelt smøret og slå over melka. La det bli godt varmt. Ha i fiberhusk og la stå nokre minutt. Sjekk temperaturen – den skal vere om lag fingervarm. Rør ut gjæren i væska. Ha i salt, sukker, egg og safranblandinga i ein bolle. Kvell over det våte, og ha deretter i det meste av mjølet. Arbeid deigen godt saman – den skal vere temmelig våt. La deigen heve i bollen i ein halv time, eller til deigen har dobbel storleik. Deigen er ganske våt – og ein treng å ha ein del mjøl på bord og hender når ein bakar ut. Del deigen i 25 små deigklumpar. Trill/trykk desse ut til pølser som er ca. 2 cm. tjukke. Form dette til dei lussekattane du vil ha. Legg på plate og la heve ein halv time. Pensle med egg og dytt inn ein rosin i kvar "sving". Steik ved 250 grader i 7 minutt. Aller best er dei når dei er heilt ferske og varme. Dei kan frysast ned, tinast og varmast forsiktig opp.

__________________
Jente 2003 og gut 2005
Syrin er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 20:30   #16
kamp
ASD
 
Medlem siden: Mar 2010
Innlegg: 4.934
kamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelenkamp er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Opprinnelig lagt inn av Syrin, her.

Dei kjøper vi, men har ALDRI tenkt på å legge dei i bløyt!! Er det mulig altså?? Så bra!

Funker perfekt til juletorsken

kamp er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 20:42   #17
hildeje
Superaktiv
 
hildeje sin avatar
 
Medlem siden: Jun 2009
Innlegg: 407
hildeje er litt kulhildeje er litt kul
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Åh så bra skal skrive dem ned med det samme

hildeje er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 05-12-12, 21:23   #18
Erica
Hekta
 
Erica sin avatar
 
Medlem siden: Oct 2006
Hvor: Indre Østlandet
Innlegg: 7.880
Erica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de flesteErica er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

De lompene Amic@ - skal det være varme poteter som moses, eller kalde?

__________________
95, 99, 04
Erica er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 06-12-12, 09:42   #19
Amic@
Tobarnsmor :)
 
Amic@ sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2008
Hvor: Bor på Østlandet
Innlegg: 806
Amic@ er populærAmic@ er populærAmic@ er populærAmic@ er populær
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Opprinnelig lagt inn av Erica, her.

De lompene Amic@ - skal det være varme poteter som moses, eller kalde?

Bruker kalde.

__________________
Amic@, M('06) A('10)
Amic@ er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 07-12-12, 08:43   #20
GinaK
Tja...
 
GinaK sin avatar
 
Medlem siden: Dec 2006
Innlegg: 16.028
GinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt avGinaK har mye å være stolt av
Standard

Sv: Dine beste glutenfrie oppskrifter

Takk for linken, Amic@.

__________________
Gina og gutta, 2001 og 2005
Jeg eldes ikke - jeg mørner.
GinaK er aktiv nå   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 21:31.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no