Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Noen som fermenterer?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 16-12-12, 22:27   #18
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Noen som fermenterer?

Ja, kefirkorn! Det ser ut som små blomkålbuketter. Det er kulturer av melkesyrebakterier. Når du gir dem melk så syrnes melken, altså de spiser opp laktosen og frigir melkesyre i prosessen. Da blir det kefir. De tygger i seg kasein også, sånn at melk som er syrnet på denne måten kan tåles av folk som har melkeintoleranse. Kefiren du kjøper i butikken har liten probiotisk effekt, men om du lager den selv med kefirkorn så blir det andre boller.

  Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:14.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no