|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Noen som fermenterer?Jeg har så lyst til å begynne med det, men jeg kommer liksom ikke i gang. Det føles overveldende. Hva begynner jeg med? Hva er enkelt? Er det noe utstyr jeg må ha, hvor får jeg tak i det? Jeg har lest en bok om fermentering, veldig inspirerende, men ikke konkret nok til at jeg kommer i gang med noe. Det er mye jeg kunne tenkt meg å prøve. Sauerkraut, kimchi, agurker, sennep... Har googlet og lest oppskrifter også, men likevel kommer jeg liksom ikke i gang. Noen som har fermentert noe, som kan få meg i gang? Begynne med noe som er skikkelig enkelt er nok lurt. |
![]() |
![]() |
#2 |
Pen. Så det så.
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 6.527
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen som fermenterer?Her burde det vært med noen linker.
__________________
Whatever Your Mind Can Conceive, and Believe, the Mind can Achieve- Napoleon Hill |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nymotens gammeldags
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Stavanger
Innlegg: 43.980
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen som fermenterer?Følger med! Jeg vil prøve selv. Min venninne fermenterer nøtteoster (veganske), de blir knallgode. Jeg har ikke prøvd selv enda.
__________________
I stepped on a cornflake, now I'm a cereal killer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stadig underveis
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 6.155
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen som fermenterer?På facebook er det en side kalt Wicked mums. Den drives av noen bloggere som jeg tror er i den gata.
__________________
Nooria Storebror 2003, Mellomsøster 2006 og Minstemann august 2008. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Passe aktiv
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 11.187
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen som fermenterer?Du snakker ikke surdeig, men fermentering av vanlige dagligvarer. Og det skal bli godt? Skjønner modning av oster.
__________________
06 & 08 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Noen som fermenterer?Planen er at det skal bli godt, ja. I tillegg sunt. Det blir jo en slags gjæringsprosess med melkesyrebakterier, slik at maten blir probiotika rett og slett. Bra for magen. Også får maten lang holdbarhet på denne måten. Sauerkraut er jo noe som minner om vår surkål, men den er fermentert istedet for tilsatt eddik. Kommer vel opprinnelig fra Tyskland eller deromkring. Det står en fremgangsmåte her f.eks. men jeg har lest så mye forskjellig at det går rundt i topplokket. Ferdig etter en uke skriver noen, mens andre skriver at det tar 4 mnd. Også er det litt om og men med hva slags krukker man kan fermentere i, det skal helst ikke komme oksygen til for da kan det bli mugg, men det er ikke farlig sier noen, mens andre sier at da må man kaste hele skiten og begynne på nytt, men hallo - hvis det tar 4 mnd å komme dithen også må man kaste alt så vil jeg helst prøve å gjøre det mest mulig riktig fra starten for å unngå det og da trenger jeg personlig oppfølging. |
![]() |
![]() |
#7 |
Passe aktiv
Medlem siden: Oct 2010
Hvor: Sentralt
Innlegg: 11.187
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen som fermenterer?Jøss.
__________________
06 & 08 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Kald på føttene
|
![]() Sv: Noen som fermenterer?Vi lagde sauerkraut på mikrobiologilaben da jeg studerte. Det var artig, men det var ingen som turte smake på den da den var ferdig.
__________________
Tilfeldighetene er våre venner. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Erfaren
Medlem siden: Nov 2009
Innlegg: 800
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen som fermenterer?Mine foreldre fermenterte sauerkraut når jeg var yngre. Husker at det ble gjort i en veldig stor krukke som stod på bakken og var utrolig tung. Det ble veldig godt da. Men husker jo selvsagt ikke hva de gjorde med det. Husker at salt var innvolvert og at toppen hadde ne brimme og når det var vann i den brimmen så var det tid for å røre. Beklager at hukomelsen min ikke er helt på topp men kansje det var til noe hjelp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Noen som fermenterer?Jeg har kjøpt flere bøker med mer detaljerte beskrivelser. Håper det gjør susen! |
![]() |
![]() |
#12 |
Off the map.
|
![]() Sv: Noen som fermenterer?Bloggen hennes heter Fra jord til bord - og her er linken rett til fermenteringsdelen: http://gryhammer.blogspot.no/search/label/Fermentert
__________________
røverunger 03 og 08 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Stadig underveis
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 6.155
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen som fermenterer?Hun er en av bloggerne bak Wicked mums som jeg nevnte ovenfor.
__________________
Nooria Storebror 2003, Mellomsøster 2006 og Minstemann august 2008. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Noen som fermenterer? |
![]() |
![]() |
#16 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Noen som fermenterer?Ok, nå har jeg omsider laget noe. Kjøpte meg kefirkorn og lager kefir. Smakte på første porsjon nå nettopp. Det smakte sur melk, rett og slett. Men jeg er ikke så kresen, det skal gå ned. Faktisk smakte det slett ikke verst med en dråpe stevia og litt kanel, men jeg skal nok fint klare å venne meg til å drikke den naturell også. Barna må nok utstyres med neseklyper om jeg skal klare å få lurt i dem dette stoffet. Men kamuflert i en smoothie bør det gå helt fint. Neste eksperiment tror jeg blir fermentert sennep, jeg har funnet en oppskrift. |
![]() |
![]() |
#18 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Noen som fermenterer?Ja, kefirkorn! |
![]() |
![]() |
#19 |
Leser
|
![]() Sv: Noen som fermenterer?Jeg lurer på om jeg har drukket fermentert øl? Det var skikkelig surt. (Tror dog den sunne effekten uteble)
__________________
"The further a society drifts from the truth, the more it will hate those that speak it." - George Orwell |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Kontrollfrik
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.846
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Noen som fermenterer?Den eplecideren så god ut. Kan man bare ha litt eplecidereddik i eplejuice og så blir det cider? :domm: Skal det dekkes til? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|