|
Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt. |
![]() |
|
Trådverktøy | Visningsmåter |
![]() |
#1 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Hva ville du gjort med et hjortekalvlår?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Hva ville du gjort med et hjortekalvlår?Jeg hadde langstekt. Med kombidamp siden jeg har dampovn, ellers brukt stekeovn. Stekepose har jeg ikke erfaring med. Når steika var vel fortært hadde jeg kokt kraft på beinet, det er min siste dille. Hver gang vi har hatt kjøtt med bein så koker jeg kraft etterpå. Har i kjøleskap ca en uke, eller fryser ned. Nå har jeg alltid god kraft i bakhånd til supper og sauser. |
![]() |
![]() |
#3 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Hva ville du gjort med et hjortekalvlår?For å finne ut hvordan jeg skal langtidssteke det kan jeg bare google på hjortestek da? Får det jo ikke oppi panne for bruning før jeg steker det tror jeg. Bare salt, pepper på steka og legge det i panne med vann, løk, hvitløk og litt grønnsaker? Du har ikke tilfeldigvis en oppskrift eller kan forklare meg hvordan jeg skal gjøre det? : |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
kamerat
|
![]() Sv: Hva ville du gjort med et hjortekalvlår?Nam!
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Passiv
Innlegg: n/a
|
![]() Sv: Hva ville du gjort med et hjortekalvlår?Har ingen oppskrift. Men google litt hjortestek, du. Det er sikkert lurt å bruke termometer. Det går an å brune i stekeovnen om du ikke får plass i panna, du kan ha høy varme først og så skru ned. |
![]() |
![]() |
#6 |
kamerat
|
![]() Sv: Hva ville du gjort med et hjortekalvlår?Jeg stemmer for bruning og termometer.
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
lurer
Medlem siden: Mar 2008
Hvor: Her og der
Innlegg: 3.842
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hva ville du gjort med et hjortekalvlår?Bruk samme oppskrift som for klassisk helstekt lammelår. 2-3 timer på 130grader.
__________________
Tre fininger : 07 - 09 - 11
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
:)
Medlem siden: Jan 2007
Innlegg: 9.044
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Sv: Hva ville du gjort med et hjortekalvlår?Gi det bort. Det ville jeg gjort.
__________________
Tuppa 04, Tassen 06, Spiren 09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
kamerat
|
![]() Sv: Hva ville du gjort med et hjortekalvlår?Det er greit det, bare du gir det til meg.
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bør lage seg en tittel selv
|
![]() Sv: Hva ville du gjort med et hjortekalvlår?Har nå vært på polet og handlet god rødvin så om ikke steken blir vellykket har man iallefall god vin i morgen. Champagne kjøpte jeg også. Helg ass! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
kamerat
|
![]() Sv: Hva ville du gjort med et hjortekalvlår?Bruk steketermometer, så blir det temmelig garantert bra. Jeg ser folk anbefaler kjernetemperatur på rundt 55 grader for å få mørt, rosa kjøtt, altså en del lavere enn det man typisk opererer med til f.eks. lam (hvor mitt magiske tall er 62).
__________________
Prima (0503) et Secunda (0505) “Do you find it easy to get drunk on words?" "So easy that, to tell you the truth, I am seldom perfectly sober.” (Dorothy L. Sayers, Gaudy Night) |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|