Sv: Blåskjell
Blåskjell er noe av det beste jeg vet!
Kjøp skjell i butikken, de er selvsagt trygge. Skrubb dem godt under rennende kaldt vann. (1 nett pr pers som hovedrett, et kvart som forrett.)
Ha litt god olivenolje i en stor nok gryte. Fres finhakket løk, hvitløk og chili. (0,5 liten løk, en halv chili og hvitløk etter smak. Jeg bruker en hel feddløs hvitløk.) Ha i en halv til en desiliter tørr hvitvin, evt saften av en sitron, samt ca en halv-en dl vann. Kok opp, ha i skjellene, ha på lokk og la stå på varmen til skjellene har åpnet seg. Grav ut skjellene, ha i ca en liten kartong kremfløte, og la dette koke noen minutter. Ha tilbake skjellene, rør rundt og server sammen med hvitløksbrød. (Plukk ut skjell som ikke har åpneet seg. Disse er ikke spiselige.)
__________________
Jente 03 - Gutt 08 - Gutt 14 (uke 24+6)
Podcaster for Kjerringrådet - Helt uten filter (@Kjerringraadet)
|