Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold

Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Mat og kosthold Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.

Svar
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 26-08-13, 22:43   #21
løve70
Enda en som trener
 
løve70 sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2007
Innlegg: 18.425
løve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt avløve70 har mye å være stolt av
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Boef Bourguignon er veldig godt:
Gryterett med rødvin og oksekjøtt
700 g oksekjøtt (helst noe som skal kokes lenge, jeg brukte høyrygg av storfe)
2-3 ss hvetemel
salt og nykvernet pepper
olje
125 g røkt bacon
2 gulrøtter
1 liten sellerirot (omtrent 600 gram ferdig skrellet)
100 gram perleløk, delikatesseløk eller små sjalottløk, renset (jeg brukte ca 200 gram)
2 laurbærblad
175 g aromasopp, renset og delt i to.
1 ts tomatpuré.
3,5 dl rødvin
2,5 dl oksekraft (jeg brukte en boks redusert oksekraft fra Jacobs utvalgte)
En håndfull bladpersille, hakket, som garnityr
Sett stekeovnen på 150 grader.
Først kan du starte med å preparere:
Skrell gulrøttene og selleriroten og kutt de i 2 cm store biter. Rens løken. Del soppen i to. Kutt baconet i biter.
Kutt kjøttet i biter passe for en munnfull. Dypp de i en blanding av mel, salt og pepper og stek i på medium varme i olje i en jerngryte. Stek gjerne i omganger, sånn at de blir stekt, ikke kokt. Legg de ferdige bitene på en tallerken.
Når du er ferdig med å steke kjøttet, steker du baconet til det har fått litt farge. Tilfør olje om nødvendig. Legg baconet på tallerkenen sammen med kjøttet når det er ferdig.
Hell litt mer olje i pannen og stek gulrøttene, sellerirot og løk på medium varme i fem minutter eller til grønnsakene begynner å bli myke.
Rør inn soppen og tomatpureen og stek i et par minutter til.
Hell i den røde vinen og deglaser pannen med en tresleiv (på godt norsk: du koker ut pannen for alt det gode som har samlet seg i bunnen). Tilfør kraften og la det koke opp, før du senker varmen og lar det simre i noen få minutter.
Legg så kjøtt og bacon tilbake i pannen og rør det inn i væsken. Tilfør vann om du synes det blir for tyktflytende, det gjorde jeg (ca 3 dl vil jeg tro).
Sett lokket på pannen (eller lag et av aluminiumsfolie om du mangler), og la det koke i stekeovnen i 2 1/2 time eller til biffen er veldig mør. Sjekk om du må salte eller pepre når maten er ferdig. Strø så litt persille over og server!
Du kan servere denne gryteretten med potetstappe med sennep:
Potetstappe med sennep
700 gram skrellede, melne poteter
salt og pepper
1 dl kremfløte
50 gram smør, delt i biter
1 1/2 ss grov sennep
1 ss dijonsennep
Skrell potetene og del de i store, jevne biter. Legg de i en kokepanne, tilfør kaldt vann til potetene er dekt og kok opp. Senk varmen og la det simre i 15-20 minutter eller til potetene er kokte. Hell av vannet.
Returner potetene til pannen og plasser de over medium lav varme i 1 – 2 minutter, til de har tørket litt. Mos potetene.
Varm fløten forsiktig og rør den sakte inn i de moste potetene. Smak til med salt og pepper, Hvis du vil ha en litt tynnere potetmos, så kan du vispe inn litt kokende vann.
For en rik, silkeaktig finish kan du piske inn litt ekstra smør.

løve70 er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-08-13, 22:44   #22
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.842
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Tusen takk, alle!

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-08-13, 23:03   #23
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.462
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Her er en fin oversikt over stykningsdeler og hva de brukes til:
http://www.gilde.no/stykningsdeler/category10961.html

Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-08-13, 23:06   #24
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.842
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-08-13, 23:24   #25
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.462
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Den tidligere omtalte svinenakken kan også helstekes og brukes nesten som en stek, det er veldig godt, og ha gjerne rotfrukter og poteter i formen mot slutten av steketiden.

Jeg synes pulled pork med BBQ-saus blir enormt tungt og mektig, og likte bedre å servere den uten, blandet sammen med salatblader og en frisk estragonmajones i en tortilla.

Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 26-08-13, 23:29   #26
Nextlife
Rockesøster
 
Nextlife sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2010
Innlegg: 9.462
Blogginnlegg: 1
Nextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme omNextlife har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Ja, også må du kjøpe lammeskanker.
Det er også relativt billige stykningsdeler (skjønt de siste års popularitet har fått prisen til å stige en del), og er magisk godt. Disse må også stekes lenge, men hjelpes så godt det er.
Her er en tilfeldig googlet oppskrift:
http://www.vg.no/mat-og-drikke/oppsk...ft.php?id=3437
(Jeg lar de gjerne steke 2-3 timer)

Nextlife er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-08-13, 08:02   #27
emm
Men først, kaffe!
 
emm sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 9.552
emm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme omemm har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Av billigmat kan jeg nevne svineknoke, eller høyrygg okse. Det pleier jeg koke suppe på, og det er nydelig høstmat. Tilbehør er flatbrød og smør, eller hjemmelagde rundstykker.

Jeg koker knoka i et par timer (husk å vanne ut først om den er saltet), tar av skummet som blir på toppen, og renser benet for kjøtt. Kjøttet bruker jeg i suppa. Deretter har jeg i sesongens grønnsaker; kålrot, selleri, potet, gulrot, løk osv. Jeg krydrer litt etter hva jeg har, persille er godt oppi, også salt og pepper selvsagt.

Det hender jeg koker knoke om jeg finner det billig uten å skulle ha suppe også, fint å fryse kraften i terninger, og bruke i supper og sauser.

emm er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-08-13, 10:59   #28
Hannah
tankefull
 
Hannah sin avatar
 
Medlem siden: Nov 2006
Innlegg: 4.227
Blogginnlegg: 111
Hannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt liktHannah er virkelig godt likt
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Salt svineknoke og salt lammekjøtt er godt til komler.

Av høyrygg koker jeg kjøtt og suppe. Dvs kjøtt, gulrot, kålrot, løk, purre og evt andre grønnsaker du liker, dekker det helt med vann og krydrer med salt og pepper.
Først spiser vi suppen til forrett, og etterpå kjøtt og grønnsaker, servert med poteter og løksaus.

Hannah er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-08-13, 12:00   #29
Harriet Vane
Epikur
 
Harriet Vane sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Innlegg: 26.796
Blogginnlegg: 440
Harriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme omHarriet Vane har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Jeg kjøper oksehaler, skanker, høyrygg, bog og svinenakker.

__________________
“Time and trouble will tame an advanced young woman, but an advanced old woman is uncontrollable by any earthly force.”
― Dorothy L. Sayers
Harriet Vane er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-08-13, 12:32   #30
Hyacinth
Kontrollfrik
 
Hyacinth sin avatar
 
Medlem siden: Sep 2006
Hvor: Sammen med Richard
Innlegg: 38.842
Hyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme omHyacinth har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Jeg kjøpte tre svineknoker, for slakteren sa at det var vel så bra til pulled pork. Er det det? Hva annet lager jeg av det enn ertesuppe?

Kjøpte også flere kilo høyrygg.

Hyacinth er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-08-13, 12:40   #31
Fersken
Tatt på
 
Fersken sin avatar
 
Medlem siden: Apr 2007
Hvor: Andre etasje
Innlegg: 8.677
Blogginnlegg: 127
Fersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de flesteFersken er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Er det slakteren på kaia du snakker om?

__________________
Pie (2007) og Gut (2010)
Fersken er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 27-08-13, 12:59   #32
Vianne Rocher
Kamerat Pære
 
Vianne Rocher sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2009
Hvor: Barteby / Nordens Venezia
Innlegg: 6.091
Vianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de flesteVianne Rocher er kulere enn de fleste
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Hvis du får tak i lårtunge av vilt eller storfe er det nydelig med gravet kjøtt. Vi pleier å grave lårtunge av hjort og servere på pumpernikkel med tyttebærrømme på toppen! Fin forrett på høsten . Og pulled porc ja! Jeg ser for meg at du mister litt av effekten med langtidsstekingen om du har knoker, det er jo en teknikk for å mørne større kjøttstykker som ikke har det møreste kjøttet i utgangspunktet? Men godt blir det sikkert læll.
Nå er det jo sesong for lam. Da pleier jeg å "hamstre" lammedeig, koteletter, lår og skank.

__________________
Ain't nobody dope as me, I'm dressed so fresh and clean.
2008 2013 2015
Vianne Rocher er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 28-08-13, 23:39   #33
Ditto
Nybegynner
 
Medlem siden: Jun 2013
Hvor: Bergen
Innlegg: 9
Ditto har et hav av muligheter foran seg
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Lag en oversikt over hva du skal ha til middag en uke framover, så skriv ned handle liste så kjøper du hos slakteren

Ditto er ikke aktiv   Svar med sitat
Gammel 29-08-13, 07:08   #34
Floksa
can-jur
 
Floksa sin avatar
 
Medlem siden: May 2009
Hvor: Vinterland
Innlegg: 18.092
Blogginnlegg: 121
Floksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme omFloksa har et rykte de fleste bare kan drømme om
Standard

Sv: Kjøpe kjøtt hos slakter - hva slags kjøtt?

Det blir jo litt på siden, mend et finnes en del gårder som selger hele og halve slaktedyr.
Har du en fryser med litt str på er det en veldig god løsning og kvaliteten er ofte høy og prisen er nok bedre enn hos slakteren.

Vi pakker i poser og klemmer flatt. Da tiner kjøttet fort og de er lett å stable i frysen.
Typisk 1 kg kjøttdeig/grytekjøtt/biff.
Også fryser jeg stekene hele, men som regel blir de grytekjøtt eller biff de og. Hvor ofte har man stek liksom

Man får kjøpt alle dyper kjøtt på denne måten og da kan man bestemme hvor mye det skal deles opp. MEd gris feks er det veldi greit å få skjært kotletter og slikt.
Vi har kjøttsag men det regner jeg ikke med er noe som står i fryserene rundt om.

Kjøper du i tillegg grasfeed og evt økologisk blir det enda bedre.
Jeg vet ikke hvor du bor men bla Tore JArdar Vigernes driver med dette.

__________________
F-I-R-E

Bokhyllen er den stige, hvorved du bliver din overmanns lige - Henrik Wergeland
Floksa er ikke aktiv   Svar med sitat
Svar


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 02:58.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no