Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Økologisk og diettmat

Er agavesirup et godt alternativ til sukker?

Økologisk og diettmat Forum for diskusjoner om og deling av oppskrifter på diettmat og økologisk mat.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 27-11-13, 21:33   #15
konsulenten
Passiv
 
Innlegg: n/a
Standard

Sv: Er agavesirup et godt alternativ til sukker?

Opprinnelig lagt inn av Nip, her.

Mente du at rårørsukker ikke er noe særlig bedre enn rårørsukker?

Eh, nei. Jeg mente at jeg ikke har noen tro på at agavesirup er "sunnere" enn rårørsukker.

Jeg for min del har ikke sansen for sukrin eller bjørkesøt, jeg har lest litt ymse om dem også. Stevia har jeg brukt en del av men kutter det ut nå, jeg merker at jeg egentlig ikke trenger søtning der jeg har brukt det. Skal jeg ha noe søtt så faller valget på rårørsukker og så får jeg bare sørge for at det blir såpass sjelden at det er helt greit å bruke rårørsukker. Jeg bruker også kaldslynget honning nå og da i små mengder. (Det inneholder også fritt fruktose, men har andre fordeler).

Problemet med søtningsstoffer er at de gir insulinrespons selv om de ikke inneholder karbohydrater. Altså, de får ikke blodsukkeret til å stige, men de kan føre til at insulin utskilles likevel. Mekanismen for dette er ikke på langt nær ferdigforska, kanskje er det en reaksjon som automatisk kommer når man smaker noe søtt. Insulinutskillelse i tide og utide er ikke noe man ønsker seg mer enn svingende blodsukker.

  Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 07:44.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no