Gå tilbake   Foreldreportalen > FPForum > Mat og kosthold > Madam Mims oppskriftsforum

Tips til middag til mange som lager seg selv?

Madam Mims oppskriftsforum Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.

 
 
Trådverktøy Visningsmåter
Gammel 23-01-14, 23:25   #10
zinatara
Bør lage seg en tittel selv
 
zinatara sin avatar
 
Medlem siden: Jan 2011
Innlegg: 6.775
zinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelenzinatara er et glitrende lys på stjernehimmelen
Standard

Sv: Tips til middag til mange som lager seg selv?

Denne har jeg laget flere ganger når vi får besøk, gjerne dobbel porsjon dersom vi er mange. Jeg pleier å ha nachochips, revet ost, rømme, guacamole, ris og salat stående i skåler ved siden av og så får folk servere seg selv.

Sitat:

Chili con carne

2 løk, finhakket
2-4 hvitløksfedd, finhakket
1 rød chili, fjern frø og finhakk
2 ts chilipulver
1 ts malt eller knust spisskummen
1 ts knuste korianderfrø
1/2 kanelstang
600 g kjøttdeig, karbonadedeig eller grytekjøtt i terninger
2 bokser knuste tomater
2 bokser chilibønner
3 ss rød pesto eller tomatpure
1 glass rødvin
sukker, salt og pepper
olivenolje

Bruk en vid kasserolle med lokk. Fres løk og hvitløk mykt i litt olivenolje. Tilsett chili og de andre krydderne. Ha i kjøttet og fres videre til kjøttet er brunet, krydre med litt salt og pepper.

Rør inn pesto eller tomatpure og tilsett knuste tomater og væske. Kok opp, legg på lokk og la det småkoke i 1 time.

Ta av lokket og kok videre i 15 minutter.

Smak til med sukker, salt og pepper.

Bønnene has i mot slutten av koketiden, ferdig kokt og skal bare varmes.

Dryss over knuste tortilla chips og revet cheddarost før servering, gjerne også hakket frisk koriander.

Serveres med f.eks ris, salat, buritos, rømme eller guacamole.

Denne retten smaker enda bedre dagen etter, da alle smakene har "satt seg".

Denne er også nydelig http://oppskrift.klikk.no/dhal/4104/
Den serverer jeg med nanbrød, matyoghurt eller raita og mango chutney. Noen ganger har jeg kylling i, men den er også veldig god uten.


Sist redigert av zinatara : 24-01-14 kl 12:08.
zinatara er aktiv nå   Svar med sitat
 


Innleggsregler
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke skrive svar
Du kan ikke laste opp vedlegg
Du kan ikke endre dine innlegg

BB code is
[IMG] kode er
HTML kode er Av
Bytt forum


Alle klokkeslett er GMT +2. Klokken er nå 09:11.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Norsk: Lavkarbo.no | Selvrealisering.no
©2006 - 2015, Foreldreportalen.no